Suomen Asianajajaliitto täyttää tänä vuonna kunniakkaat 100 vuotta ja sen juhlistamiseksi liiton vuosittainen Asianajajapäivä sai asianmukaiset ja näyttävät puitteet. Sound Engine vastasi tapahtuman suunnittelusta ja toteutuksesta.

Asianajajaliiton juhlavuoden Asianajajapäivää vietettiin tammikuussa 2019 yli 1800 vieraan voimin teemalla ”Asianajaja turvaa oikeusvaltion”. Messukeskus toimi juhlatapahtuman näyttämönä ja ohjelmaan sisältyi sekä kiinnostavia esiintyjiä ja puhuttelevia näkökulmia että näyttävä juhlaillallinen säkenöivine esiintyjineen. Lukuisten alan nimekkäiden asiantuntijapuhujien lisäksi ohjelmassa olivat mukana Jaakko Saariluoma (juontaja), Advojazz -orkesteri, Michael Monroe, Jenni Vartiainen, Lain Huuto sekä Riku Niemi Orchestra.

”Viime vuoden uudistunut Asianajajapäivä sai niin runsaasti positiivista palautetta, että juhlavuotemme tapahtuman pääyhteistyökumppanin valinta oli selvä. Sound Enginen toteuttama näyttävä ja toimiva kokonaisuus viimeisteli tähän mennessä suurimman Asianajajapäivän, josta on kehittynyt myös yksi Suomen suurimmista asiantuntijatilaisuuksista”, kertoo Milla Toivonen, tapahtuma- ja hallintokoordinaattori, Suomen Asianajajaliitto.

Sound Engine oli päävastuussa tapahtuman kokonaisvaltaisesta suunnittelusta ja toteutuksesta. Toteutuksiin kuuluivat mm. tapahtuman visuaalinen ilme, painomateriaalit, digitaalinen sisällöntuotanto päälavan näytöille, seminaarin ja iltajuhlan äänentoisto-, valo- ja videotekniikka, lavarakenteet, tilamuuntelut sekä kaikki teemaa tukevat somistusratkaisut.

Sound Enginen 4K-tykit tositoimissa

Juhlatapahtuman pääseminaarisalin katseenvangitsijaksi rakennettiin 42×6 metrin panoraamakuvapinta, johon kuva projisointiin kolmella tehokkaalla 4K-resoluution laserprojektorilla. Sound Engine suunnitteli ja toteutti massiiviselle kuvapinnalle juhlapäivän aloittaneen alkuesityksen. Katso tämä alla olevasta videosta.

Iltatilaisuus pidettiin Messukeskuksen 5-hallissa, jossa hyödynnettiin myös tehokkaita 4K-projektoreita livekuvan projisoinnissa useammalle eri kuvapinnalle. Äänentoistot rakennettiin d&b:n monipistejärjestelmänä, jolla taattiin 1800 vieraalle miellyttävät äänimaisemat koko tilaisuuden ajaksi kaikkiin saleihin. Jokaisessa salissa käytettiin luonnollisesti Yamahan miksereitä: Rivage PM7 sekä QL5– sekä CL 5-sarjan tuotteet toimivat äänen käskyttäjinä.

Hallien valaistus toteutettiin mittavalla valokalustolla. Suurella määrällä Par6-puomeja luotiin tyylikkään pehmeä ja lämmin yleisvalaistus saleihin. Näiden tukena tuotannossa käytettiin noin 200 Moving Head -heitintä sekä lukuisia erilaisia konventionaalisia led-spot- ja wash-heittimiä. Trussirakenteita tuotantoon upposi noin 700 metriä ja moottorinostimia noin 130 kpl.

Katso videotallenne tapahtumasta tästä.

Katso alta kuvia tapahtumasta.