Oletko suunnittelemassa virtuaalista yhtiökokousta, koulutustilaisuutta, seminaaria tai vaikkapa bändikeikkaa ja etsit täysin varusteltua studiotilaa, josta striimaus ja lähetys voidaan toteuttaa luotettavasti? Uudistunut Engine Studio on ratkaisu!

Keskeisellä paikalla Helsingin Oulunkylässä sijaitseva Engine Studio uudistui ja laajeni tammikuussa 2021 ja se kuuluu nyt Suomen suurimpiin virtuaalitapahtumastudioihin.

Suurempia virtuaalitapahtumatiloja on nyt kaksi, joissa voi toteuttaa erilaisia tapahtumia joko samaan aikaan tai siten, että pienempi studiotila toimii isomman lämpiönä. Pienempi Engine Studio III on rakenteilla ja aloittaa toimintansa myöhemmin vuonna 2021.

Engine Studio taipuu moneen

Engine Studion tilat ovat monipuolisia ja moneen taipuvia studioita, joissa Sound Enginen ammattitaitoinen henkilökunta ja huippulaadukas tekniikka varmistavat etätapahtumasi onnistumisen ja elämyksellisyyden.

Olemme toteuttaneet Engine Studiossa seminaareja, lanseeraustilaisuuksia, tuote-esittelyjä, koulutustilaisuuksia, juhlia ja gaaloja, konsertteja – mahdollisuudet ovat (lähes) rajattomat! Katso muutamia toteutuksiamme referensseistämme.

Olemme huomioineet tiloissa tilanteen edellyttämät turvatoimet: yleisen siisteyden lisäksi robottikamerat hoitavat kuvauksen ja esiintyjien ja tuotantotiimin välillä pysyy vaadittu turvaväli.

Edistyneellä tekniikalla oman näköinen tapahtuma

Käytämme Engine Studiossa moderneimpia työkaluja, joiden avulla voimme räätälöidä sinulle omanlaisen ja omannäköisen tapahtuman.

Kaikki striimaukset ja tallennukset toteutetaan VMix-kuvaohjausjärjestelmällä, joka mahdollistaa monikanavalähetyksen, jolloin voimme ottaa jopa kahdeksan etäesiintyjää lähetykseen samanaikaisesti.

Julkaisualustana voidaan käyttää joko sinulle räätälöityä tapahtumasivua (webcast-alustaa) tai muita kanavia, kuten Vimeota, YouTubea tai FB-liveä. Julkaisutapa voidaan aina toteuttaa tarpeen mukaan olipa kyseessä pörssiyhtiön yhtiökokous tai rokkikonsertti. Oman brändisi näköiseen lähetykseen saat tarvittaessa mukaan mm:

 • Vahvan tunnistautumisen ja salaukset
 • Maksuominaisuudet esim. lippujen myyntiä varten
 • Viestiseinä- ja kysely-/äänestystoiminnon
 • Osallistujatietojen keräämisen ja luovuttamisen lähetyksen jälkeen tilaajalle

Valaistus, mediapinnat ja lavastus

Kaikissa studioissamme on laaja-alainen studiovalaistus huomioiden kameratekniikan vaatiman valonmäärän. Valaistuksessa voidaan myös hyödyntää Moving head -heittimiä, jotka mahdollistavat tarkat rajaukset sekä nopeat ja väririkkaat valaistukset lähetyksiin.

Voit myös hyödyntää LED-kuvapintaa tapahtuman elävöittämiseen: molempiin studioihin on erikseen varattavissa 7 x 3,5 metrin ROE Black Pearl -lediseinä (pikselitiheys 3,9 mm), jonka kokoa voi tarpeen mukaan muokata, esim. kaareutuvaksi 5-10 asteen kulmassa. Myyjiltämme saa lisätietoja monipuolisista mahdollisuuksista.

Sound Enginen laaja lavastevarasto mahdollistaa studiotilan muuttamisen lähes miksi tahansa – kysy meiltä vaihtoehtoja!

Engine Studio I: Isoin studiotila

 • Tilan fyysinen koko: 15 x 15 x 8 metriä (P x L x K). Kuvausalue 12 x 12 x 8 m Black Box, joka on matotettu harmaalla matolla. Ks. pohjapiirustus koko tilasta.
 • Kameratekniikka: 4 kpl Panasonic -robottikameraa, 3 kpl Panasonic HD Studio Broadcast -kameroita, dronekamera ja kraana. Kameraohjaus tehdään Panasonicin Full HD -kuvaohjausyksiköllä.
 • Kuvaustaustat / projisointi: Studiotilassa on iso 4K-projisointitekniikka, jolla saadaan lähetyksiin tyylikkäät visualisoinnit tapahtumailmettä tukien. Riippuen asiakkaan tarpeesta tarjoamme 3:1- ja 16:9-kuvasuhteessa olevia mediapintoja. Projisointi tehdään Panasonic RQ22 4K 20000 ansin suurtehodataprojektoreilla ja kuvakoko voi vaihdella 9,2 x 3,2 – 6,3 x 3,6 metrin välillä. Usein käytetty malli on tehdä kuvaus kulmatuotantona, jolloin käytössä on kaksi mediapintaa.

Engine Studio II

 • Tilan fyysinen koko: 15 x 12 x 7 m (P x L x K). Kuvausalue 9 x 8,5 x 5 m Black Box, joka on matotettu harmaalla matolla. Ks. studioiden pohjapiirustus.
 • Kameratekniikka: 4 kpl BirdDog -robottikameraa, tarvittaessa laajennettavissa 3 kpl Sony Broadcast -kameralla, kameraohjaus tehdään BirdDog Full HD -kuvaohjausyksiköllä.
 • Kuvaustaustat / projisointi: Studiotilassa on iso HD-projisointitekniikka, jolla saadaan lähetyksiin tyylikkäät visualisoinnit tapahtumailmettä tukien. Projisointi tehdään kahdella Panasonic PT-RZ970 10000 ansin suurtehodataprojektoreilla 447 x 260 cm / 16:9-kuvasuhteen kuvapinnoille
 • Tila voi myös toimia lämpiönä Engine Studio I:n lähetyksissä

Ota yhteyttä ja kerromme lisää!

Huolehdimme osallistumisestasi tarkkaan oletpa sitten osallistuja tai puhuja. Katso ohjeemme virtuaalitapahtumiin osallistumisesta.

Katso esimerkkitoteutuksiamme referensseistämme.

Ota yhteyttä, niin suunnitellaan sinulle oma elämyksellinen virtuaalinen tapahtuma!

Erkki Castrén, 040 507 3227, erkki.castren@soundengine.fi
Jukka Kurkela, 040 506 0775, jukka.kurkela@soundengine.fi