Sound Engine sai kunnian myös tänä vuonna olla teknisenä yhteistyökumppanina Espoon itsenäisyyspäivän näyttävässä konsertissa Espoo Metro Areenalla. Konsertti oli samalla d&b:n KSL-sarjan debyytti Sound Enginelle.

Jo yhdeksännentoista kerran järjestetyn juhlakonsertin orkesterina soitti Helsingin poliisisoittokunta solisteinaan Angelika Klas, Jorma Hynninen ja Arttu Wiskari. Areenalla esiintyvät myös nuorten aikuisten kamarikuoro Candomino sekä Olarin voimistelijat ja Annami Hylkilä.

“Sound Engine vastasi koko konsertin teknisestä suunnittelusta ja visuaalisuudesta sekä niiden toteutuksesta. Kokonaisuus toimi loistavasti ja olimme tyytyväisiä lopputulokseen sekä tuoreisiin ideoihin, jotka toteutuivat tässä tuotannossa.” sanoo Espoon kaupungin tapahtuma- kulttuuripalveluiden tapahtumakoordinaattori Saara Vanhala.

Sound Engine huolehti koko konsertin visuaalisesta ja teknisestä suunnittelusta sekä äänentoistosta, valaistuksesta ja monikameratuotannosta, josta kuvaa ajettiin suurille kuvapinnoille paikalla olevalle yleisölle sekä suoratoistona Espoon kaupungin verkkosivustolle.

KSL-uutuussarja vedossa yhteistyössä d&b:n kanssa  

Tämän vuoden itsenäisyyspäivän konsertti oli myös Sound Enginelle erityislaatuinen, sillä saliäänentoisto toteutettiin yhteistyössä d&b audiotechnikin ja Msonic Oy:n kanssa uudella, pian julkaistavalla, KSL-sarjan kaiutinjärjestelmällä.

Järjestelmän kardioidi-suuntakuvio pienentää lavalle vuotavan äänen määrää huomattavasti, joka helpottaa soittajien olemista lavalla, ja lisäksi vähentää salin takaa tulevia heijastuksia, jolloin saliin tuleva ääni on selkeämpi. Parantuneen selkeyden myötä äänenvoimakkuuksien on myös huomattu pudonneen yleisöalueilla.

d&b:n SL-perheeseen kuuluva uusi KSL-kokonaisuus on jo mallinnettavissa ja ohjattavissa d&b:n käyttäjille tutuilla ArrayCalc- ja R1-ohjelmistoilla. Lisäksi KSL-sarjan järjestelmät voidaan mallintaa NoizCalc-ohjelmistolla, jolla voidaan mallintaa d&b-kaiutinjärjestelmien ympäristömeluvaikutuksia.

d&b:n KSL-sarja julkistetaan virallisesti Kalifornian NAMM-messuilla 24.1.2019 ja Sound Enginellä oli kunnia käyttää järjestelmää jo etukäteen.  

”Sound Engine on luottanut jo vuosia d&b-laatuun ja tällä kokemuksella voin sanoa, että KSL-sarja on erittäin mielenkiintoinen ja Suomen olosuhteisiin hyvin toimiva PA-järjestelmä”, Erkki Castrén toteaa.

Yamahan mikserit menossa mukana

Konsertin mikserinä käytettiin Sound Enginen tämän vuoden uutuutta, Yamaha Rivage PM7:aa varustettuna RPio SILK -mikkietuasteella.

Kokonaisuus on erinomaisen tarkka ja soveltuva sinfoniakonsertin miksaamiseen. Lavamonitorointi ja livestriimin miksaus toteutettiin Yamahan CL5 -miksereillä ja koko järjestelmä oli verkotettu Dante-verkkoon.

Katso konsertin videotallenne (katsottavissa 5.1.2019 asti)
Lue lisää itse tapahtumasta.