Syksyllä 2020 valmistuneen uuden Gumbölen Kalatien avajaisia vietettiin kansainvälisenä vaelluskalapäivänä 24.10.2020. Avajaisten kunniaksi järjestettiin mediatapahtuma sekä julkistettiin aiheesta kertova video. Sound Engine toteutti sekä tapahtuman että tuotti videon.

Erittäin uhanalaisten vaelluskalojen, kuten meritaimenen ja vaellussiian, nousu on tähän mennessä pysähtynyt Espoossa Myllykosken patoon. Syksyllä avattu Gumbölen Kalatie mahdollistaa vaelluskalojen nousun Myllykosken padon ohitse kohti Nuuksion kansallispuistoa.

”Sound Enginen kanssa oli joustavaa toteuttaa tapahtuma, koska jouduimme muuttamaan suunnitelmia nopealla aikataululla johtuen muuttuvista rajoituksista ja suosituksista koronaepidemian aikana. Tapahtumaympäristö sekä sääolosuhteet olivat vaativat, mutta Sound Engine osasi suunnittelussa ottaa huomioon alueella kalusteiden ja tekniikan sijoittamisen sekä osallistujien liikkumisen esityksien ja haastattelujen toteuttamiseksi”, kommentoi Riitta Pinosto Espoon Kaupunkitekniikan keskuksesta.

”Olemme myös tyytyväisiä videoon, joka on tuotettu upeasti alue havainnoiden, ja se kertoo selkeästi mm. siitä mitä tämä hanke mahdollistaa nyt ja tulevaisuudessa. Saimme kaiken tarvittavan tekniikan, kalusteet ja ystävällisen ja ammattitaitoisen henkilökunnan sekä tapahtumaan että videotuotantoon”, Pinosto jatkaa.

Hankkeessa olivat Espoon kaupungin lisäksi mukana Suomen Vesistösäätiö, Uudenmaan ELY-keskus ja Luonnonvarakeskus. Kohteen kummina toimii Espoon Rotaryklubi. Hankkeen suunnittelija on ollut FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy. Rakennusurakoitsijana toimi VRJ Etelä-Suomi Oy. 

Lue lisää hankkeesta.

Onko sinulla tarve videotuotannolle?

Sound Engine toteuttaa tarvittaessa avaimet käteen -periaatteella videotuotantoja ja muita kameratuotantoja. Lue lisää Engine Studion palveluista, katso muita referenssejä ja ota yhteyttä meihin:

Erkki Castrén, 040 507 3227, erkki.castren@soundengine.fi