Kiinalaista uutta vuotta on juhlittu Helsingin kaupungissa jo 14 vuoden ajan ja 24.1.2020 ensimmäistä kertaa tapahtumapaikkana oli Helsingin uuden keskustakirjasto Oodin edusta. Sound Engine oli menossa mukana.

Rotan Vuotta vastaanottamassa oli yli 20 000 juhlijaa. Ohjelmassa nähtiin Pekingin oopperaa, musiikki- ja tanssiesityksiä, puheita sekä näyttävä ilotulitus. Tapahtuman tuottaja Helsingin tapahtumasäätiö toivoi uudistusta 2020-luvulle ja toteutus sisälsikin uudenlaisia tapahtumarakenteita sekä innovatiivisia valaisuratkaisuja tapahtuma-alueella.

Valosuunnittelusta vastasi Sound Enginen Sami Hjelt, joka loihti näyttävän teemaa tukevan alue- ja lavavalaistuksen, jossa hyödynnettiin myös Oodin arkkitehtuurisesti mielenkiintoista julkisivua projisointipintana. Valosuunnittelussa hyödynnettiin satoja led-liekkilamppuja, jotka loivat liekkimeren tapahtuma-alueen ylle.

Sound Engine vastasi kokonaisuudessaan tapahtuman visuaalisesta suunnittelusta, ääni-, valo- ja kuvatekniikasta. Isolla led-seinällä nähtiin tilaisuuden aikana mm. livekuvaa esiintyjistä sekä tv-lähetystä Kiinasta.

Tapahtuma-alue suunniteltiin yhteistyössä Sound Enginen, Helsingin Tapahtumasäätiön ja Roudaamo Event Warehousen kanssa.

Maarit Roschier, vastaava tapahtumatuottaja, Helsingin Tapahtumasäätiö: ”Koska Kansalaistori ja Oodin etupiha on yksi kaupungin olohuoneista, asetimme Tapahtumasäätiössä erityisesti toiveita tapahtuman visuaalisuuteen ja siihen, että sen perinteiset kiinalaiset lyhdyt saataisiin esille kauniisti.

Sound Enginen Kansalaistorin keskelle suunnittelema “kiinalainen kuppi”, josta kiinalaiset lyhdyt ripustettiin säteittäin toria somistamaan, osoittautui loistoratkaisuksi. Olen todella tyytyväinen siitä, että tapahtuma saatiin nyt visuaalisesti uudelle tasolle.” 

Lisätiedot tapahtumatekniikasta:
Jukka Kurkela
Tekninen johtaja, myynti
+358 40 506 0775
jukka.kurkela@soundengine.fi

Tapahtuman nettisivut