Mothersforpeace ry järjesti lauantaina 3.9. Helsingin keskustassa rauhankulkuetapahtuman Venäjän julman hyökkäyssodan kohteeksi joutuneen Ukrainan ja ukrainalaisten tueksi. Jo toisen kerran järjestetyn tapahtuman teemana oli #wemustNOTforget. Sound Engine oli jälleen mukana tapahtumassa.

Rauhankulkueen reitti kulki eduskuntatalolta Mannerheimintietä pitkin Aleksanterinkadulle ja Senaatintorille. Eduskuntatalon portailta alkaneen tapahtuman avasivat ulkoministeri Pekka Haavisto ja Ukrainan suurlähettiläs Olga Dibrova, jonka jälkeen rauhankulkue lähti liikkeelle.

Ohjelmassa oli maamme eturivin arvostettujen asiantuntijoiden puheenvuoroja ja artistien musiikkiesityksiä. Haaviston ja Dibrovan lisäksi puhujiin lukeutuivat Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola, kyberturvallisuuden professori Jarno Limnéll, kansanedustaja Elina Valtonen ja Ylen ulkomaantoimittaja Antti Kuronen.

Artisteista mukana olivat Apulanta, Helsingin tuomiokirkon poikakuoro Cantores Minores johtajanaan Hannu Norjanen, näyttelijä Ulla Tapaninen, ooppera- ja konserttilaulaja Waltteri Torikka sekä artistit Andrei & Dreas ja Ia haka. Erityisvieraana oli rakastettu ukrainalaistähti, seitsemänvuotias Amelia Anisovych, joka lauloi itsensä maailman tietoisuuteen sodan alussa Kiovassa pommisuojassa. Juontajana toimi Baba Lybeck.

Tapahtumalla haettiin näkyvyyttä ja sitä myös saatiin: Poliisin arvion mukaan tapahtumaan osallistui n. 4000 ihmistä ja YLE, MTV ja IS Live striimasivat tapahtumaa. Tapahtumasta uutisoitiin kaikissa pääuutislähetyksissä ja useilla radiokanavilla. Myös netissä suurimmat mediat kirjoittivat tapahtumasta.

Sound Engine oli mukana tukemassa ja vastasi jo toisen kerran tapahtuman teknisestä tuotannosta, johon sisältyi mm. äänentoisto sekä Eduskuntatalolla että Senaatintorilla.

Kuvat:  Aki Rask, Janne Rajala ja Sami Åkerlund.

Onko sinulla tarve tapahtumatekniikalle?

Katso muita referenssejämme, ota yhteyttä meihin ja suunnitellaan tapahtumaasi sopiva toteutus!
Erkki Castrén, 040 507 3227, erkki.castren@soundengine.fi
Jukka Kurkela, 040 506 0775, jukka.kurkela@soundengine.fi