Elokuussa 2021 Taalintehtaalla järjestettiin vuosittainen monitaidetapahtuma Festival Norpas. Sound Engine huolehti tapahtuman ulkoilmalavan laitteista ja tekniikan toteutuksesta.

Norpas ry on kemiönsaarelainen kuultturiyhdistys, joka järjestää Taalintehtaalla elokuussa kansainvälistä monitaidetapahtumaa, Festival Norpasta, ylläpitää taiteilijaresidenssiä ja tuottaa julkista taidetta Taalintehtaan ympäristöön. Norpas ry on vuosien aikana koonnut kansallisen ja kansainvälisen kulttuuritoimijoiden, taiteilijoiden ja tapahtumatuottajien verkoston. Festivaalia järjestää ryhmä taiteilijoita ja aktivisteja, joita tekemiseen ajaa innostus ja intuitio.​

Festival Norpaksen juuret ovat Kataloniassa pienessä raja- ja rantakaupungissa Portboussa, missä järjestettiin Norpaksen edeltäjää Festival Surpasta vuosina 2008-2011. Ensimmäinen Norpas järjestettiin 2012.

Sound Engine oli mukana Festival Norpaksessa ja toimitti tapahtuman mobilelavan päälavaksi sekä äänestoisto- ja valotekniikan. Tekninen johtaja Jukka Kurkela vastasi äänentoistosta ja tekniikan toimivuudesta ja Valo Virtanen valoista. Festivaalin aikana lavalla esiintyivät mm. Ismo Alanko, Jimi Tenor, Jaakko Laitinen ja Väärä Raha, Hassan K ja 13 Year Cicada.

Katso festivaalin koko ohjelma täältä.

Onko sinulla tarve tapahtumatekniikalle?

Katso muita referenssejämme, ota yhteyttä meihin ja suunnitellaan tapahtumaasi sopiva toteutus!
Erkki Castrén, 040 507 3227, erkki.castren@soundengine.fi
Jukka Kurkela, 040 506 0775, jukka.kurkela@soundengine.fi 

Kuvat: Norpaksen kuvapankki: Lzo Picture ja Oskari Härmä