Sound Engine vastasi Espoon Kirkkopuiston tapahtuman aluesuunnittelusta, projisointitekniikasta, aluevalaistuksesta sekä äänitekniikasta.

”Matkan jatkuessa Lakelan valtakunnan vierustaa, kohti Gumbölen kiviholvisiltaa, on aurinko ehtinyt laskea vuoren taakse ja usva alkanut nousemaan. Vuorten valtias Jukka on rientänyt apuun ja valaisee laaksolaisia Viper-valonheittimillä, joiden varjokuvat leikittelevät ikiaikaisen graniittikalliovuoren seinämillä.

Espoon Uusi Vuosi 2020 -tapahtuman suunnittelun pohjana oli Kirkkopuistoon sijoitettu satukertomus, joka oli suunnattu ensisijaisesti lapsiperheille. Erkki Castrénin ideoima, yllä oleva, satukertomus toimi pohjana “Glimsån Light 2020” -aluevalaistussuunnitelmalle. Lisäksi Sami Rautio suunnitteli historiallisesti merkittävän Espoon tuomiokirkon julkisivupinnoille näyttävän projisointi- ja ääniteoksen “Lineamentum Temporis“.

Näyttävän aluevalaisun lisäksi Sound Engine oli mukana luomassa puitteet tilataideteoksille: Musiikin multiammattilaiset Leri Leskinen ja Kalle Chydenius sekä palkittu valosuunnittelija Pietu Pietiäinen toteuttivat improvisaatioon pohjautuvan Leka Lab -tilausteoksen näyttävissä lavarakenteissa. Mediataiteilijoiden Wilma Kurumaan, Marko Vierimaan ja Miikka Rekolan immersiivinen 3D-teos Glimmer Trail reagoi katsojan liikkeisiin isolla valkokankaalla.

Tapahtuma keräsi uudenvuoden aattona yli 30 000 kaupunkilaista Kirkkopuistoon katsomaan esityksiä, nauttimaan ruokakadun antimista sekä osallistumaan työpajoihin.

Karri Soilamo, Espoon Kaupungin tapahtumatuottaja: ”Aluesuunnittelusta vastannut Erkki Castrén ja hänen yhtiönsä Sound Engine toimivat tapahtuman teknisenä toteuttajana. Yrityksellä oli merkittävä rooli projektin alusta saakka ja yhteistyö heidän kanssaan oli aktiivista ja helppoa.”.

Lisätiedot:
Erkki Castrén
Founder, Sales
+358 40 507 3227
erkki.castren@soundengine.fi

Tapahtuman nettisivut.