Homepage 20v -testi

Palvelut


Huomattavan hyvien tapahtumien toteuttamiseen tarvitaan monipuolista osaamista, kokemusta ja kumppaneita - näitä kaikkia meiltä löytyy. Omat palvelumme kattavat kaiken erilaisten tapahtumien ja tilaisuuksien ideoinnista ja konsultoinnista lopulliseen toteutukseen. Ideoimme, näytämme, kuvaamme, toistamme, valaisemme ja striimaamme.

Hoidamme yritys- ja kulttuuritilaisuudet, konsertit, messut, yksityistilaisuudet - kaikki tapahtumat, joissa tarvitaan tekniikkaa. Muut tapahtumatoimistopalvelut saat tarvittaessa luotettavilta kumppaneiltamme.

Toteutamme kaikki virtuaalitapahtumat ammattitaitoisesti joko Engine Studiossamme, asiakkaan omissa tiloissa - tai missä vaan. Toimitamme tarvittavan tekniikan, julkaisualustan, viestiseinätoiminnot ja kaikki tarvittavat oheispalvelut.

Ääni

Kaikki lähtee hyvästä soundista! Meiltä saat markkinoiden laadukkaimpiin kuuluvan äänentoistolaitteiston niin virtuaali- kuin fyysisiinkin tapahtumiin – pienimuotoisten etätapahtumien äänentoistosta suuriin ulkoilmatapahtumiin.

Meiltä löydät keikkaan kuin keikkaan soveltuvat laitteet ja osaavat ääniteknikot.

Tutustu äänilaitteisiimme täällä.

Valo

Sound Engine on erikoistunut monipuolisiin valototeutuksiin. Ammattitaitoinen ja kokenut tiimimme hoitaa lähes minkä tahansa valototeutuksen olipa kyse virtuaalitapahtuman ammattimaisesta valaisemisesta, seminaarista,  suurten tilojen tunnelman luomisesta, show-valoista tai näyttävistä ulkovaloista.

Tutustu referensseihin ja laitteisiin.

Kuva

Tarjoamme ammattitaitoiset tekijät ja laadukkaat laitteistot kuvan näyttämiseen ja projisointeihin. Meiltä saat markkinoiden parhaimmat lediseinät, videotykit ja näytöt, joilla voit varmistaa tapahtumasi näyttävyyden. Projisointitekniikkaa hyödynnetään laajasti myös virtuaalitapahtumissa.

Tutustu referensseihimme ja laitteisiin.

Virtuaalitapahtumat Engine Studiolla

Engine Studio on monipuolinen ja moneen taipuva studiotila, jossa Sound Enginen ammattitaitoinen henkilökunta ja TV-tuotantotasoinen tekniikka varmistavat virtuaalitapahtumasi onnistumisen ja elämyksellisyyden. Engine Studio sijaitsee keskeisellä paikalla Helsingin Oulunkylässä ja kauttamme saat kaikki palvelut ammattitasoisen virtuaalitapahtuman toteutukseen.

Lisätietoja Engine Studion sivuilta. Katso myös toteutuksiamme referensseistä.

Liikkuvat virtuaalitapahtumat

Liikkuvat studioyksikkömme toteuttavat laadukkaasti ja vaivattomasti virtuaalitapahtumat myös asiakkaan omista tiloista – tai käytännössä lähes mistä tahansa.

Hoidamme etätapahtumasi tarvittaessa avaimet käteen -periaatteella eli  huolehdimme suunnittelusta, tarvittavasta tekniikasta, räätälöimme asiakaskohtaisen julkaisualustan ja viestiseinän sekä toimitamme muut tarvittavat palvelut. Laadukas monikamerajärjestelmämme takaa laadun sijainnista riippumatta.

Katso toteutuksia referensseistämme.

Videotuotanto

Kuva- ja videoalan ammattilaisemme toteuttavat videosisällöt tarpeesi mukaan eli toteutamme räätölöityjä yritysvideoita monenlaisiin käyttötarpeisiin. Hoidamme käsikirjoituksen, ohjauksen sekä sisällön tuotannon alusta loppuun tarpeen vaatiessa. Editoimme ja kuvaamme laadukkaalla kalustolla – tarvittaessa myös ilmasta dronekameroillamme.

Muutama Sound Enginen toteuttama video:
Espoon Tarvonsillan avajaiset
Helsingin Yrittäjien Vuoden Yritys 2020

Sound Engine Crew


Tapahtuma-alan ammattilaisillamme on yhteenlaskettuna jo vuosikymmenten kokemus monipuolisista toteutuksista. Omien ammattilaistemme lisäksi palveluksessamme on kymmeniä alan rautaisimpia freelancereitä.

Yhteystiedot näet siirtämällä hiiren kuvan päälle. Voit aina laittaa myös viestiä osoitteeseen engine@soundengine.fi.

Referenssit


Olemme jatkuvasti innoissamme uusista ja erilaisista tapahtumista ja toteutuksista! Kaikki asiakkaamme ovat lähellä sydäntämme - alla referenssejä menneistä tekemisistämme, joista olemme erityisen ylpeitä.

Sound Engine toimitti äänentoisto-, kuva- ja valotekniikan HRx-tapahtumaan maaliskuussa 2022.

SLC täytti 75 vuotta komeassa hybriditapahtumassa Engine Studiossa. Tapahtuman toteutti hybriditapahtumien erikoisosaaja AVU Events Engine Studiolla.

Suomen Palloliiton ja Veikkausliigan Captain’s Ball -gaala järjestettiin hybdriditapahtumana Scandic Marina Congress Centerissä joulukuussa 2021. Sound Engine vastasi tapahtuman tekniikasta.

Ajankohtaista


Voit seurata uutisiamme myös tilaamalla uutiskirjeemme alta tai seuraamalla meitä Facebookissa

Uutinen

19.12.2021

Engine Studiomme valokalusto lisääntyi syksyllä 2021, kun hankimme lisää Martin MAC Encore heittimiä. Lue lisää laitteista täällä.

Uutinen

15.11.2021

Sound Engine sai lokakuussa hyvän vahvistuksen myyntiin ja projektijohtoon, kun pitkän linjan tapahtuma-alan ammattilainen, Jussi Kylliäinen, liittyi Enginen porukkaan.

Uutinen

12.8.2021

Helteinen kesäkään ei pysäyttänyt Sound Enginen virtuaalitapahtumastudio Engine Studion kehittymistä. Olemme varautuneet aktiiviseen tulevaan kauteen ja päivittäneet jälleen studiomme tiloja ja tekniikkaa monin tavoin.

Lue lisää

Sound Engine 20 vuotta

Osa 1: Jo 20 vuotta huomattavan hyvää!

Erkki Castrén:
Minulla tulee tänään täyteen 20 vuotta yksityisyrittäjänä! Näiden vuosikymmenien aikana olen saanut olla mukana todella monessa ja olen kokenut niin yrittämisen suuret ilot kuin tuskatkin. Sound Enginen historia on monipolvinen ja lähikuukausien aikana aikomuksemme on julkaista useampia pieniä otoksia siitä. Mikäli aihe kiinnostaa niin kannattaa seurata kanaviamme!

Sound Enginen tarina alkoi vuosituhannen alussa. Alkuvaiheen toiminnan kehittämiseksi teimme paljon alihankintatöitä silloisille alan isoille toimijoille, kuten Moving Lightille. Bisnesajatuksenamme oli ideoida, suunnitella ja toteuttaa yritysasiakkaille, sloganimme mukaan, huomattavan hyviä tapahtumateknisiä ratkaisuja. Kumppaneilta haettiin laadukasta tekniikkaa, lähinnä valokalustoa, täydentämään omaa pientä PA-settiä.

Alun kumppanivetoisesta toiminnasta huolimatta oma toimisto alkoi nopeasti täyttyä erilaisista teknisistä laitteista. Isommat tilat hankittiin Vanhan Talvitien lihapihalta, nyt jo puretusta talosta. Teknisten laitteiden varasto sijaitsi entisessä pakastinhuoneessa ja omana työhuoneenani toimi vanha suolihuone! Vuodet ovat vierineet ja nyt laitteita ja lavasteita on nurkat täynnä, autot ovat suurentuneet pakuista rekkoihin ja henkilökunnan määrä on moninkertaistunut. Monien käänteiden jälkeen yhtiömme sijaitsee nyt Oulunkylässä, jonne olemme rakentaneet mm. Engine Studion, joka on nyt yksi Suomen suurimmista monikamerastudioista.

En todellakaan ole rakentanut Sound Enginen tarinaa yksin vaan mukana on ollut monia luottohenkilöitä. Jo lähes kaksi vuotta ennen osakeyhtiön perustamista laadimme veljeni Kari Castrénin kanssa liiketoimintasuunnitelmia. Alkuperäiseen hallitukseen kuului itseni ja veljeni lisäksi viestintäammattilainen Juhani Lassila sekä moniosaaja Ari ”Arska” Latvatalo. Nykyisessä hallituksessa sparraajinani toimivat Juhani sekä insinööri-DJ Ossi Hakansuu.

Perustamishetkestä lähtien mukana on ollut myös yhtiön nykyinen tekninen johtaja Jukka ”Pitkä” Kurkela, joka teki aluksi yhteistyötä kanssamme oman Äänimaisema Oy:n kautta. Vuodesta 2011lähtien Jukka on vastannut vakituisena työntekijänä tuotantojen tekniikasta ja miehityksistä. Niin ikään vuodesta 2011, ensin freelancerina ja vuodesta 2013 vakituisena, mukana on ollut yhtiön luottopelaaja Jarno Sarhamaa, joka on nuoresta iästään huolimatta kasvanut rautaiseksi AV-alan ammattilaiseksi.

Sound Enginen tekemisen ytimessä ja leivän tuojana ovat aina olleet laadukkaat seminaari- ja yritystapahtumat. Jos tapahtumaan tarvitaan enemmän kuin normaali kokoustekniikka, meiltä löytyy siihen osaaminen! Ydintekemiseemme ovat aina kuuluneet myös yritysten ja yhteisöjen merkkipäivät. Olemmekin saaneet kunnian olla mukana tekemässä lukuisia hienoja tapahtumia, joihin ovat kuuluneet mm. YIT 100 vuotta -kiertue, Onninen 100 vuotta, Asianajajaliitto 100 vuotta, Lakimiesliitto 75 vuotta ja Are 100 vuotta, muutamia mainitakseni.

Yritystapahtumien lisäksi yhtiömme on toki tehnyt paljon muutakin. Viime vuosikymmenen taitteen aikoihin toimimme Live Nationin alihankintakumppanina ja saimme tehdä monia hauskoja ja luovia toteutuksia suurien yleisökonserttien VIP-tiloihin. Vuosien 2009 ja 2014 välillä toteutimme mm. kaksi VIP-toteutusta Madonnan konsertteihin, U2-yhtyeen VIP-tilat, Rock the Beachin VIP:n sekä kahden Sonispere-tapahtuman VIP-toteutukset. Luovuudessa laitettiin isoa vaihdetta silmään ja mm. U2-yhtyeen tekninoita kävi ihastelemassa VIP-tilojen komeutta!

PK-yrittäjien rooli työnantajana on Suomessa merkittävä ja on ollut kunnia olla sitä toteuttamassa jo näin pitkään. Vaikka alkuperäinen ajatus oli työllistää itseni sekä pieni joukko av-ammattilaisia niin toisin kävi! Sound Engine on toiminut starttityöpaikkana lukuisille osaaville tekijöille ja on ollut suuri ilo seurata miten pitkälle nämä huippulahjakkuudet ja alalla tunnetut freelancerit ovat urillaan edenneet. Olemme myös tarjonneet eri AV-alan oppilaitoksille ruohonjuuritason työharjoittelupaikkoja, joista on myös kasvanut vahvoja osaajia.

Tapahtuma-alan työntekijät ovat hurjia monitaito-osaajia: pitää ymmärtää taiteesta, olla insinööritason osaaja laitteissa, tajuta markkinoinnista ja viestinnästä ja myös rahasta! Periaatteessa alan ammattilaisella pitäisi siis olla ylempi tutkinto taiteesta, insinöörikoulutus sekä Hankenin paperit! Näitä osaajia on yhtiössämme ollut paljon, mutta vaatimustaso on luonnollisesti tuonut omat haasteensa myös rekrytointiin.

Tapahtuma-alan ammattilaisista löytyy osaamisen lisäksi myös ihailtavaa uskollisuutta. Sound Enginessä, kuten monissa muissakin alan yhtiöissä, on tehty pitkiä työuria ja on puhallettu vahvasti yhteiseen hiileen. Sound Enginen tarina ei tietenkään olisi mitään ilman osaavaa ja uskollista työntekijäjoukkoa. Vuosikymmenten aikana mukana on ollut lukuisia vakituisia työntekijöitä ja freelancereitä. Haluankin kiittää teitä kaikkia merkittävästä panoksestanne!

Kiitoksen ansaitsevat tietenkin myös monet läheiset yhteistyökumppanit ja asiakkaat! Lista on tähän liian pitkä, mutta tiedätte keitä olette 😀

Ilman kodin vahvaa tukea en olisi koskaan pärjännyt. Vaimoni Johannan rautaiset hermot ja ymmärtäväisyys minua kohtaan ovat olleet ja on korvaamaton apu firman pyörittämisessä.

Kaksi poikaamme Casimir ja Niklas ovat jo nuoria aikuisia ja ovat osallistuneet kesätöiden merkeissä firman toimintaan. Saa siis nähdä voinko joskus sanoa, että pojasta polvi paranee, kunhan koulut on ensin käyty 😉

Yhtiömme slogan on alusta asti ollut ”Huomattavan hyvää tapahtutekniikkaa”. Sen tekeminen jatkuu vahvasti myös tästä eteenpäin!

 

Erkki Castrén, perustaja ja hallituksen puheenjohtaja

Osa 2: Mie ja Iänimoottori

Jukka “Pitkä” Kurkela:
Historiahan alkaa jo paljon ennen Sound Enginen perustamista, tavallaan jo siitä, kun kotiin tuli Phillipsin C-kasettiradio, jossa oli mukana mikrofoni. Pystyi äänittämään omia jorinoitaan. Ikää oli ehkä viisi.  

Varsinainen kiinnostukseni tekniikkaan alkoi syntyä ensimmäisen kitaran myötä, jolloin aloin pelaamaan vahvistimien ja jonkun laulukamojen kanssa. Siitä sitten naapurin DJ:n kanssa disco-keikoille katselemaan. Lukion ohessa hommasta alkoi tulla jopa korvausta ja useat viikonloput alkoivatkin kulua keikoilla.  

Armeijan jälkeen siirryin aika nopeasti kokonaan alalle eri firmoihin ja kiertueille, joita tein yli kaksikymmentä vuotta päätyökseni. Kiersin paljolti eturivin artistien kanssa, joihin kuuluivat mm. Kirka, Aki Sirkesalo & Lemmen Jättiläiset, Neljä Ruusua, Ismo Alanko Säätiö, Virve Rosti, Freeman & Manneisyyden Vangit ja Sami Saari & Cosmosonics. 

Ekin kanssa tavattiin eräässä alalla tunnetussa firmassa, aika liki 1997. Työskenneltiin vuoden verran saman katon alla. Siitä kehkeytyi sittemmin eri mutkien kautta oma firmani Äänimaisema Oy. Hankittuani kiertuekalustoa tarvitsin varastotilaa, joten siirryin Vanhalle Talvitielle Sound Enginen kanssa samoihin tiloihin vuoden 2004 haminoilla. Sieltä muutettiin Parrukadulle isompiin tiloihin.  

Menneisyyden Vankien jäädessä tauolle 2011 Eki laittoi pöytään ehdotuksen siirtyä Engineen vakituiseksi, joka tapahtuikin saman vuoden syyskuussa. Sen myötä ajelin oman firman vähitellen alas.  

Tuosta eteenpäin on toimintaa kehitetty ja raamit ovat suurentuneet nykyisiin toimitiloihin Oulunkylään, johon rakennettiin pandemian aikana Engine Studio, joka on tätä nykyä Suomen suurin virtuaalitapahtumien tuotantoympäristö.  

Erilaisia sattumuksia on matkan varrella tapahtunut. Toisia nauretaan jälkeenpäin vedet silmissä, joitain koitetaan aktiivisesti unohtaa. Otettakoon muutama tapaus matkan varrelta: 

Ikimuistoinen Jallubaari Roudareiden pikkujouluissa! Tosin osa baarissa vierailleista ei muista asiaa ja osa ei seuraavana päivänä halunnut muistaa. Tarjosimme mittavan määrän tuota roudarien kansallisjuomaa, joka kohtuullisesta kapasiteetistaan huolimatta loppui kesken. Melko viime metreillä, mutta kuitenkin.  

Fysiikan lait on tarkoitettu rikottaviksi. Tosin jos sen osaisin, tuskin olisin nykyisellä pallillani, vaan todennäköisesti pokkaamassa seuraavaa fysiikan Nobel-palkintoa. Kun Suomi täytti sata vuotta, tuli melkoisen monta kyselyä valaista rakennuksia siniseksi. Melko nopeasti oppi kysymään, että minkähän värinen se rakennus nyt mahtaa olla. Maamme julkisista rakennuksista melkoinen osa on punatiilisiä, jonka pintaan heitettäessä sinistä valoa on tulos melko kaukana isänmaallisesta sinisestä. Toki valkoisiakin valaistavia kohteita oli tarjolla. Myös äänen- ja valonnopeuksien ero on välillä vaikea selittää. 

Yksi lempifraasejani on: ”Olen teknikko, ratkon ongelmia, joiden olemassaolosta ette ole tietoisia”. Tämä on totta ja kuvastaa myös paljon alan luonnetta: asioita tehdään vahvalla asiantuntijaosaamisella, usein kulisseissa. Lopputulos näkyy ja kuuluu. Silloin niihin ei välttämättä kiinnitetä huomiota, mutta jos puheesta ei saa selvää tai kuva skriinillä värisee, se huomataan välittömästi. Nykyaikainen esitystekniikka vaatii jatkuvaa kouluttautumista: IT- ja dataverkkotaitoja, omien järjestelmien hallintaa, kylmiä hermoja, taiteellista näkemystä ja ymmärrystä sekä asiakkaiden toiveista että realiteeteista. 

Työni sisältää paljon teknistaiteellisen alan eri osioiden tulkkaamista toisille osille. Teknikoiden jargon on aika kaukana asiakkaiden kielestä ja välillä tuleekin hauskoja väärinymmärryksiä mm. termistössä.  

Turvallisuus- ja työsuojelukysymykset ovat nousseet viimeisten vuosien aikana vahvasti esille, mikä on hyvä asia. Kun aloittelin, oli ala melkoinen villi länsi.  Esim. kiivetessä ei kypäristä tai valjaista olut tietoakaan, saatikka turvakengistä tai hivis-liiveistä, jotka ovat tänä päivänä jo aika lailla itsestäänselvyyksiä. Turvallisuuspuolta on edistetty myös euroopanlaajuisena ETTE-turvallisuuskoulutushankkeena, jonka ensimmäiseen kouluttajakoulutukseen osallistuin 2021. 

Äänimiestaustaltani kun olen, niin en toki ole malttanut ihan pysyä hanikoistakaan irti. Mukavana vaihteluna on mm. monitaiteellinen Norpas Festivaali, johon olen hoitanut äänet jo liki kymmenen vuotta ja hilannut jo useamman vuoden Suomen yhtä johtavaa valosuunnittelijaa, Ari ”Valo” Virtastakin mukana. Valon kanssa on myös pitkä historia, nykyisin enemmänkin laitetoimittajana hänen ollessa Musiikkitalon valomestarina. Toinen taiteellinen henkireikä on kotimaamme pitkäaikainen metalli-cross-over-pioneeri Waltari, jota olen miksannut pääasiassa Keski-Euroopassa jo kuusi vuotta.  

Koska harrastuksetkin tuppaavat nivoutumaan töihin, soitan kitaraa Kalkutan Konepajassa, lisäksi viskon frisbeetä golfin muodossa ja treenailen itsepuolustuslajeja. Se, miten tämä näkyy Sound Enginen sidosryhmille jääköön lukijan arvioitavaksi 🙂 

Jukka “Pitkä” Kurkela, tekninen johtaja

Osa 3: Sound Engine pelasti virkamiesuralta

Jarno Sarhamaa:
Muistan kun kesällä 2010 kohtasin Sound Enginen ensimmäistä kertaa. Olin oppisopimustani viimeistelevä media-assistentti Vantaan Kaupungilla, ja Tikkurila-päivää järjestettiin. Kunnallisessa toimisto-organisaatiossa parikymppisen energisen miehen lahjat eivät päässeet ihan sellaisinaan oikeuksiinsa, eikä virkamiesura tuntunut alkujaankaan niin omalta reitiltä kuin maanteiden dieselin käry ja tomu. Pääsinkin silloisen esimieheni Lea Rahkola-Kaurasen suopealla suostumuksella mukaan lavaryhmään, jossa kohtasin Erkki Castrénin ensi kerran.

Tätä ennen olin jo tehnyt backlinerin ja merkkarimyyjän hommia pienille paikallisille bändeille sekä lamputellut muutamia livekeikkoja nuorisotiloissa ja pizzerioissa ympäri Suomea. Ensimmäinen keikka, josta sain palkkaa oli ’07-08 talvella ajaessamme falskaavalla pakulla Turun Giggling Marliniin keikalle, jossa loppujen viimeksi taisi olla muistikuvieni mukaan kahdeksan ihmistä yleisössä – kitaristin äiti mukaanluettuna.

Pian näiden kokemusten jälkeen pääsin oikeasti hommiin. Heti alussa kävi mieletön tuuri, kun pääsin vieläkin alalla toimivien ammattilaisten oppiin. Näistä ensimmäisiä olivat Tapio Wilska, joka toimi jo silloin Fear of Dominationin etupäämiksaajana, Sami Rautio ajoilta jolloin hän toimi Dantes Hightlightin / Domin talkkarina (silloin kun mikki katosi kapseleineen artistiin :D) sekä Ossi Miikkulainen, jonka propellipipon myötätuuleen oli hyvä nojata, kun itsepäinen laite teki kummallisuuksia.

No, kärpänenhän puraisi ja oli tarve päästä heti takaisin isoille lavoille! Oppisopimukseni päätyttyä Vantaan Kaupungilla syksyllä 2011–2012 pääsin jatkamaan matkaani eteenpäin ja suuntasinkin siis suoraan Sound Enginen silloisen pääkonttorin ovelle Parrukadulle koputtelemaan. Ja kyllähän sitä tekemistä löytyi uteliaalle teknikonpoikaselle.

Aluksi tein enemmän töitä valopuolella, mutta hyvin nopeasti huomioni kiinnittyi kuvapuoleen. Ensimmäiset tietokoneeni rakensin isäni kanssa joskus 90-luvulla, ja ne olivat aina kiinnostaneet eli tässäpä luontainen jatkumo! Tästä innostuneena lyöttäydyinkin tiiviisti Joni Havukaisen ja Mia Suojalan seuraan, ja heidän avustuksella ja opastuksella pääsinkin sukeltamaan video- ja kameratekniikkaan analogiaikakauden loppuessa – juuri ennen sen kuuluisan digitalisaation alkamista. Vuonna 2011 HDMI oli vasta asettumassa standardiksi Suomessa, ja Ylekään ei ollut vielä edes aloittanut HD-lähetyksiä.

Pääsin mielestäni hyvässä vaiheessa alan kehitystä iskemään sisään, sillä nähdäkseni kuvatekniikka ja sen merkitys tapahtumissa on kehittynyt aivan huikeasti jo viimeisen 10 vuoden aikana: VGAsta valokuituun, plasmasta LEDiin, 720p:stä 4K:hon, klaffista aikakoodiin, livestä virtuaaliin.

Syksyllä 2013 Jukka Kurkela oli ilmeisesti kyllästynyt päivittäisiin “no, olisiko huomenna vielä jotain hommaa?” -kyselyihini, ja yhdessä Ekin kanssa päätettiin virallistaa työsopimus.

Tästä alkoikin ammattitaitoni laajeneminen toden teolla tallenteiden leikkaamisen, kuvankäsittelyn, grafiikan ja painomateriaalien teon sekä messuosastojen 3D-havainteiden piirtämisellä niin alan kuin asiakkaidenkin toiveiden kehittyessä. Myös monet joulukortit, mainokset sekä teippaukset ovat lähteneet tässä vuosien varrella työpöydältäni painoon ja päätyneet mahdollisesti myös sinun työpöydällesi.

Näillä avuilla pääsin mukaan myös ensimmäisiin kansainvälisiin tuotantoihini, joista mieleen nousevat ainakin Megalockin messutuotannot Tukholmassa sekä Onnisen suurmessutuotannot Tallinnassa. Sadat muut kuvatuotannot ja pienemmät messutuotannot ympäri Suomea ja pohjoismaita työllistivät ja tuli tuossa samoihin aikoihin käytyä tekemässä myös ensimmäiset televisiotuotannot Tähdet Tähdet -tuotannossa. Näiden jälkeen upseerikoulussa vietetty vuosi valtion palveluksessa akselilla Santahamina-Vekarajärvi-Hamina-Santahamina antoi uutta ilmettä tekemiseen.

Vuoden 2020 keväällä kääntyi uusi maailman aika, ja tuli taas tarve oppia uusia temppuja. Vuosien varrella karttunut kokemus niin TV- kuin striimaustuotannoista nousi arvaamattomaan arvoon, kun rakensimme ensimmäisen version Engine Studiosta, jota minulla on ollut ilo johtaa tähän päivään asti. Viimeisen muutaman vuoden aikana olemmekin päässeet tekemään satoja lähetyksiä aina Oulusta Helsingin edustasaariin asti ja Engine Studiokin on kasvanut ja kehittynyt nyt seitsemänteen versioonsa.

Täältä tekstin lomasta löytyykin nähdäkseni se alamme suurin siunaus ja kirous. Aina tapahtuu jotain, aina joku muuttuu, aina jotain kehittyy ja onkin ollut ilo päästä itsekin kasvamaan ja kehittymään tässä alan mukana. Vahvoja pohkeita, tiimipeliä ja terävää silmää se onkin vaatinut, mutta aina uutta kohti!

Lippu korkealla ja kahvaan kiinni,
Jarno Sarhamaa, Project Manager, AV Technician

Osa 4: Yhteistyö Kiekko-Espoon kanssa syvenee

20 vuotta juuri täyttänyt Sound Engine ja Kiekko-Espoo ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Sound Engine tukee espoolaista kiekkoilua niin Mestis-joukkueen kaudella 2023–2024 kuin 20-vuotiaiden nuorisojääkiekkoa Kiekko-Espoo ry:n kautta. 

Espoolla on jo pitkään ollut erityinen paikka Sound Enginen toiminnassa. Monien espoolaisten asiakkaiden lisäksi yhtiö on jo vuosien ajan tukenut vuonna 2007 syntyneiden espoolaisten kiekkonuorten toimintaa. Nyt 20-vuotisjuhlan kunniaksi yhtiö on päättänyt laajentaa tätä yhteistyötä. 

Sound Engine tukee suoran sponsoroinnin ja tapahtumayhteistöiden kautta sekä Kiekko- Espoon Mestis-joukkuetta että Kiekko-Espoo ry:n 20-vuotiaita kiekkonuoria. Sound Enginen logo nähdään Metro Areenan jäässä, pelaajien pelipaidoissa sekä eri digitaalisissa kanavissa. Osana yhtiön 20v-juhlallisuuksia yhtiö myös isännöi Kiekko-Espoon ja Imatran Ketterän välisen ottelun joulukuun 12. päivänä Metro Areenalla. 

”Olemme halunneet juhlistaa 20-vuotista yhtiötämme sporttisissa tunnelmissa ja siksi haluamme tukea nuorisourheilua ja -liikkumista eri tavoin”, yhtiön hallituksen puheenjohtaja Erkki Castrén toteaa. ”Kiekko Espoo on liigaan tähtäävä, erittäin lupaava Mestis-joukkue, jonka matkassa olemme ilolla mukana. Ja tulevaisuuden menestys on tietenkin nuorissa, joiden toimintaan haluamme myös osallistua”.  

”Yhteistyö Sound Enginen kanssa mahdollistaa ottelutapahtumien kehittämisen entisestään ja tuo meille uusia mahdollisuuksia toteuttaa unohtumattomia elämyksiä kannattajillemme”, kertoo Kiekko-Espoon toimitusjohtaja Aku Kallonen. “Toivotamme Sound Enginelle mitä parhainta 20v-syntymäpäivää ja kiitämme tuesta espoolaiselle kiekkoilulle!”

Lue lisää:
Kiekko-Espoo
Kiekko-Espoo ry
Sound Engine 20 vuotta

Osa 5: World Cultural Council Helsingin Yliopiston kanssa – tervetuloa!

Sound Engine toimii Helsingin Yliopiston teknisenä kumppanina arvovaltaisessa World Cultural Council -palkintotapahtumassa 3.11.2023.

Helsingin yliopisto järjestää Maailman kulttuurineuvoston, World Cultural Councilin, 38. palkintoseremonian perjantaina 3.11.2023. Tapahtumassa Albert Einstein -tiedepalkinto ja José Vasconcelos -koulutuspalkinto myönnetään merkittäville tieteen uranuurtajille. Palkinnoilla kunnioitetaan heidän työtään ja innostavaa roolimalliaan. Palkintojen tavoite on rohkaista nuorempia sukupolvia yhdistämään voimansa yhteiskunnallisten haasteiden voittamiseksi.

Perinteinen, kulttuurihistoriallinen yliopistosali muuntuu Sound Enginen toimesta audiovisuaaliseksi elämykseksi, jonne haluamme kutsua asiakkaamme paikalle.

Tervetuloa! Ilmoittaudu tapahtumaan tästä linkistä.

Linkit: 
Lue lisää tapahtumasta 
Ilmoittaudu mukaan

Oma matkani Erkki Castrénin kanssa alkoi jo hieman ennen Sound Enginen perustamista, kun päädyin puolivahingossa ensimmäiselle tapahtumatekniikkakeikalle erään helsinkiläisen AV-alan yrityksen tuottamaan tapahtumaan. Eki oli silloin jo ehtinyt tehdä tapahtumia vuosia, ja olikin esimiestehtävissä vastaamassa tapahtumista, kun taas itse silloin pääsin lähinnä työntämään, kantamaan, pesemään, ripustamaan, pakkaamaan ja nostamaan erinäisiä mustia laatikoita ja kaapeleita.

Muistan jo niiltä ajoilta Ekin olleen hyvin tarkka keikkojen toteutuksista ja siitä, että kaikki tehdään huolella pienintä yksityiskohtaa myöden. Samoihin aikoihin tein myös ensimmäiset DJ-keikkani, ja kuten monella muullakin aloittelevalla DJ:llä, ne eivät olleet kovin hohdokkaita ”yökerhoja”.

Kun sitten 20 vuotta takaperin Eki perusti Sound Enginen, kysyi hän minua toisinaan keikoille, milloin soittamaan, milloin roudaamaan, monesti molempia. Meillä niin sanotusti synkkasi hyvin heti, ja yhteisiä keikkoja tuli lisää. Pikkuhiljaa roudaus ja teknikkohommat jäivät vähemmälle, ja keskityin DJ-hommiin. Ekin huolellisuus yksityiskohdista jatkui Sound Enginen aikana ja lempinimi ”Sermi-Erkki” juontaa juurensa Ekin tavasta käyttää sermejä peittämään tekniikkaa, jonka ei tarvitse asiakkaalle näkyä. Paljon erilaisia tapahtumia (myös asiakkaana) nähneenä, täytyy kyllä todeta, että harvoin muualla tulee nähtyä yhtä siistiä jälkeä.

Nyt kun katsoo taustapeiliin, on Sound Enginen kasvu ollut huikeaa. Kalusto oli alkuaikoina nykymittapuulla kooltaan aika vaatimaton, mutta jostainhan sitä kaikki aloittavat. Toimitilat nykyisen Teurastamon nurkilla vaihtuivat Hanasaaren Parrukatuun ja lopulta nykyiseen paikkaan Oulunkylän Lämpökujalle. Laitteiston määrä on nykyään häkellyttävä ja se on alan huippuluokkaa ja siistiä.

Yksi asia on kuitenkin pysynyt samana: intohimoinen suhtautuminen tekemiseen ja huomattavan hyvä tekemisen jälki. Tästä johtunee myös pitkät asiakassuhteet. Olen tänäkin pikkujoulukautena menossa DJ-keikalle asiakkaalle, jonka ensimmäisen tapahtuman Sound Engine toteutti jo 20 vuotta sitten ja jossa itse olin jo silloin DJ:nä.

Yhdessä tekemistä on siis jatkunut koko Sound Enginen historian ajan ja oma polkuni siinä sivussa kulkenut insinööriopintojen kautta esitystekniikan suunnittelijaksi ja nykyisin myynninjohdon tehtäviin. Muutama vuosi sitten Eki kysyi minua mukaan Sound Enginen hallitukseen, ja otin toki kunniatehtävän vastaan.

Nyt viime aikoina Sound Enginen ja Ekin toimintaa lähempää seuranneena täytyy todeta, että on nuo yrittäjät kyllä huikeita ihmisiä. Vaikkei yrittäminen varmasti koskaan ole helppoa, niin kyllä monella olisi varmasti usko loppunut, kun korona iski tapahtuma-alalle ja käytännössä koko liiketoiminta pysähtyi hetkessä. Eki, Pitkä, Jarno ja muu crew ei jäänyt tuleen makaamaan, vaan kasasivat pikavauhtia Engine Studion, jossa kolmen studion voimin painettiin lähetystä maailmalle. Viimeistään nyt satojen lähetysten jälkeen voidaan varmasti todeta, että konsepti oli toimiva.

Onnea ja Pitkää ikää Sound Engine 20 vuotta!

Ossi Hakansuu, Hallituksen jäsen (ja DJ)

DJ-Ossin minimivaatimus lavasetistä!

Sound Enginen 20v-juhlavuoden kunniaksi perustaja Erkki Castren kävi tapaamassa yhtiön ensimmäistä työntekijää Aku Ojalaa. Tsekkaa videolta missä ja miksi tapahtumawelhot joutuivat todelliseen hengenvaaraan!


Homepage

Palvelut


Huomattavan hyvien tapahtumien toteuttamiseen tarvitaan monipuolista osaamista, kokemusta ja kumppaneita - näitä kaikkia meiltä löytyy. Omat palvelumme kattavat kaiken erilaisten tapahtumien ja tilaisuuksien ideoinnista ja konsultoinnista lopulliseen toteutukseen. Ideoimme, näytämme, kuvaamme, toistamme, valaisemme ja striimaamme.

Hoidamme yritys- ja kulttuuritilaisuudet, konsertit, messut, yksityistilaisuudet - kaikki tapahtumat, joissa tarvitaan tekniikkaa. Muut tapahtumatoimistopalvelut saat tarvittaessa luotettavilta kumppaneiltamme.

Toteutamme kaikki virtuaalitapahtumat ammattitaitoisesti joko Engine Studiossamme, asiakkaan omissa tiloissa - tai missä vaan. Toimitamme tarvittavan tekniikan, julkaisualustan, viestiseinätoiminnot ja kaikki tarvittavat oheispalvelut.

Ääni

Kaikki lähtee hyvästä soundista! Meiltä saat markkinoiden laadukkaimpiin kuuluvan äänentoistolaitteiston niin virtuaali- kuin fyysisiinkin tapahtumiin – pienimuotoisten etätapahtumien äänentoistosta suuriin ulkoilmatapahtumiin.

Meiltä löydät keikkaan kuin keikkaan soveltuvat laitteet ja osaavat ääniteknikot.

Tutustu äänilaitteisiimme täällä.

Valo

Sound Engine on erikoistunut monipuolisiin valototeutuksiin. Ammattitaitoinen ja kokenut tiimimme hoitaa lähes minkä tahansa valototeutuksen olipa kyse virtuaalitapahtuman ammattimaisesta valaisemisesta, seminaarista,  suurten tilojen tunnelman luomisesta, show-valoista tai näyttävistä ulkovaloista.

Tutustu referensseihin ja laitteisiin.

Kuva

Tarjoamme ammattitaitoiset tekijät ja laadukkaat laitteistot kuvan näyttämiseen ja projisointeihin. Meiltä saat markkinoiden parhaimmat lediseinät, videotykit ja näytöt, joilla voit varmistaa tapahtumasi näyttävyyden. Projisointitekniikkaa hyödynnetään laajasti myös virtuaalitapahtumissa.

Tutustu referensseihimme ja laitteisiin.

Virtuaalitapahtumat Engine Studiolla

Engine Studio on monipuolinen ja moneen taipuva studiotila, jossa Sound Enginen ammattitaitoinen henkilökunta ja TV-tuotantotasoinen tekniikka varmistavat virtuaalitapahtumasi onnistumisen ja elämyksellisyyden. Engine Studio sijaitsee keskeisellä paikalla Helsingin Oulunkylässä ja kauttamme saat kaikki palvelut ammattitasoisen virtuaalitapahtuman toteutukseen.

Lisätietoja Engine Studion sivuilta. Katso myös toteutuksiamme referensseistä.

Liikkuvat virtuaalitapahtumat

Liikkuvat studioyksikkömme toteuttavat laadukkaasti ja vaivattomasti virtuaalitapahtumat myös asiakkaan omista tiloista – tai käytännössä lähes mistä tahansa.

Hoidamme etätapahtumasi tarvittaessa avaimet käteen -periaatteella eli  huolehdimme suunnittelusta, tarvittavasta tekniikasta, räätälöimme asiakaskohtaisen julkaisualustan ja viestiseinän sekä toimitamme muut tarvittavat palvelut. Laadukas monikamerajärjestelmämme takaa laadun sijainnista riippumatta.

Katso toteutuksia referensseistämme.

Videotuotanto

Kuva- ja videoalan ammattilaisemme toteuttavat videosisällöt tarpeesi mukaan eli toteutamme räätölöityjä yritysvideoita monenlaisiin käyttötarpeisiin. Hoidamme käsikirjoituksen, ohjauksen sekä sisällön tuotannon alusta loppuun tarpeen vaatiessa. Editoimme ja kuvaamme laadukkaalla kalustolla – tarvittaessa myös ilmasta dronekameroillamme.

Muutama Sound Enginen toteuttama video:
Espoon Tarvonsillan avajaiset
Helsingin Yrittäjien Vuoden Yritys 2020

Sound Engine Crew


Tapahtuma-alan ammattilaisillamme on yhteenlaskettuna jo vuosikymmenten kokemus monipuolisista toteutuksista. Omien ammattilaistemme lisäksi palveluksessamme on kymmeniä alan rautaisimpia freelancereitä.

Yhteystiedot näet siirtämällä hiiren kuvan päälle. Voit aina laittaa myös viestiä osoitteeseen engine@soundengine.fi.

Referenssit


Olemme jatkuvasti innoissamme uusista ja erilaisista tapahtumista ja toteutuksista! Kaikki asiakkaamme ovat lähellä sydäntämme - alla referenssejä menneistä tekemisistämme, joista olemme erityisen ylpeitä.

Sound Engine sai kunnian olla mukana toteuttamassa yhtä suurimmista yritystapahtumista jääkiekon MM-kisojen aikaan toukokuussa 2023.

Helsingin Yliopiston vuosipäiväjuhlaa (#383) vietettiin 27.3.2023. Sound Engine sai kunnian olla suunnittelemassa ja toteuttamassa kokonaisuutta.

SLC täytti 75 vuotta komeassa hybriditapahtumassa Engine Studiossa. Tapahtuman toteutti hybriditapahtumien erikoisosaaja AVU Events Engine Studiolla.

Ajankohtaista


Voit seurata uutisiamme myös tilaamalla uutiskirjeemme alta tai seuraamalla meitä Facebookissa

Uutinen

26.4.2024

Oskari Hankimo on yksi Suomen tulevista golf-lupauksista, joka 14-vuotiaana valittiin Suomen U15-maajoukkueeseen. Haluamme Sound Enginessä tukea Oskarin kansainvälistä urakehitystä ja siksi päätimme lähteä hänen sponsoriksi.

Uutinen

19.4.2024

Uusi MARTIN MAC One -liikkuva valonheitin on pieni mutta pippurinen tulokas! Sound Enginen valokalusto kasvaa nyt 32:lla, vain 4 kiloa painavalla, MAC One:lla.

Uutinen

16.4.2024

Toukokuun 7. päivänä Amua Consulting Oy järjestää Antilooppin tiloissa (Siltasaari 10) tärkeän vastuullisuustapahtuman, jossa Sound Engine on yhteistyökumppanina.

Lue lisää

About us

Sound Engine

Quality event production since 2003

Sound Engine is a versatile event production company, specialized in creative productions and high-quality event technology. Currently, imaging/video and lighting are core areas in our offering, not forgetting sound of course. Challenge us to make your most challenging ideas come alive!

Our professional team, supported by the most talented freelancers on the market has the expertise to deliver multi-camera projects, LED screen installments, digital content production, demanding stage & truss setups, and comprehensive sound systems. For corporate seminars, indoor and outdoor events, fairs, you name it! Our wide network of partners supports our own expertise.

Steady growth for 20 years

The story of Sound Engine started long before the founding of the company. Owner and founder Erkki (Eki) Castrén has been active in the music and event field almost his entire life. From being a heavy rock drummer, he moved to being a sound engineer for various bands. His passion for sound and event production grew deeper during these years, and in 2003 the time was right to found his own company.

In 2023 Sound Engine is celebrating its 20th year in operation. The company has experienced steady growth throughout its entire history, which has been made possible by the incredible talent of the Sound Engine team. The company has developed from a small sound and lighting company into a modern and versatile event technology business, with skilled staff and constantly updated equipment to ensure every event meets the high standards demanded by clients.

Rental equipment for professionals and experts

We also serve both professionals and experienced enthusiasts in the needs of quality equipment rentals. Updated lists of our available equipment are available behind the links below. If the product you need is not on the list, you can ask directly by emailing us.

Our products are divided into six product groups: Audio, Lighting, Imaging/Video technology, Trusses & Rigging, Exhibition furniture, and For Sale.

Please contact us for inquiries – our contact details are in the footer of this page.

Audio

Lighting

Imaging/Video technology

Trusses & Rigging

Exhibition furniture

For Sale

Contact us

Please contact us for any inquiries:
Email: engine@soundengine.fi
Tel: +358 9 2721 300


Sound Engine GmbH

Sound Engine GmbH

Hochwertige Eventproduktion seit 2003

Sound Engine ist eine vielseitige Event-Produktionsfirma, die sich auf kreative Produktionen und hochwertige Veranstaltungstechnik spezialisiert hat. Kernbereiche in unserem Angebot sind Bildverarbeitung / Video, Beleuchtung sowie, selbstverständlich: Sound. Fordern Sie uns heraus – wir unterstützen Sie gerne dabei, Ihre anspruchsvollen Ideen zum Leben zu erwecken!

Unser professionelles Team, unterstützt von den talentiertesten Freelancern auf dem Markt, verfügt über das Know-how, um Multi-Kamera-Projekte, digitale Content-Produktion, anspruchsvolle Bühnen- und Traversen-Setups umzusetzen; wir liefern und installieren LED-Bildschirme und komplexe Sound-Systeme. Für Firmenseminare, Innen- und Außenveranstaltungen, Messen, alles ist machbar! Wir verfügen über ein breites Partnernetzwerk, das unsere eigene Expertise unterstützt.

Stetiges Wachstum seit 20 Jahren

Die Geschichte von Sound Engine begann lange vor der Gründung des Unternehmens. Besitzer und Gründer Erkki (Eki) Castrén war fast sein ganzes Leben lang im Musik- und Eventbereich tätig. Vom heavy Rock-Drummer wurde er zum Tontechniker für verschiedene Bands. Seine Leidenschaft für Sound- und Event-Produktionen wuchs in diesen Jahren immer weiter und im Jahr 2003 war es schließlich an der Zeit, eine eigene Firma zu gründen.

2023 feiert Sound Engine sein 20-jähriges Bestehen. Das Unternehmen hat in seiner gesamten Geschichte ein stetiges Wachstum erlebt, nicht zuletzt aufgrund der Erfahrung und des Könnens des großartigen Sound Engine-Teams. Das Unternehmen hat sich von einem kleinen Ton- und Beleuchtungsverleih zu einem modernen und vielseitigen Veranstaltungstechnik-Unternehmen mit kompetenten Mitarbeitern entwickelt; aktuellste Technik garantiert, dass jede Veranstaltung den hohen Anforderungen der Kunden gerecht wird.

Technikverleih für Profis und Experten

Wir unterstützen sowohl Profis als auch „erfahrenen Enthusiasten“ in allen Belangen des hochwertigen Equipment-Verleihs. Aktuelle Listen unserer verfügbaren Geräte stehen unter den unten genannten Links zur Verfügung. Wenn das von Ihnen benötigte Produkt nicht auf der Liste steht, können Sie uns direkt per E-Mail anfragen.

Unsere Produkte sind in sechs Gruppen unterteilt: Audio, Beleuchtung, Bild- / Videotechnik, Traversen & Rigging, Ausstellungsmöbel und Zu verkaufen.

Bitte kontaktieren Sie uns für Anfragen – unsere Kontaktdaten finden Sie in der Fußzeile dieser Seite.

Tontechnik

Beleuchtung

Bild- / Videotechnik

Traversen & Rigging

Ausstellungsmöbel

Zu verkaufen

Kontakt:

Email: engine@soundengine.fi
Tel: +358 9 2721 300


Laitteisto

Vuokralaitteemme ammattilaisille ja harrastajille

Vuokraamme ammattilaisten ja kokeneitten harrastajien tarpeisiin valikoitua osaa kalustostamme. Uudistamme laitteistoa jatkuvasti, joten mikäli toivomasi laite ei löydy näiltä listoilla kannattaa kysyä suoraan meiltä.

Vuokratuotteemme on jaoteltu kuuteen tuoteryhmään: Äänentoisto, valotekniikka, kuvatekniikka, trussit ja ripustus, messukalusteet sekä myytävät tuotteet. Kysy tarkempia määriä ja vuokratarjous puhelimitse tai sähköpostilla. Yhteystiedot löydät sivun alalaidasta.


Ajankohtaista

Sound Engine sponsoroi golf-lupaus Oskari Hankimoa


Oskari Hankimo on yksi Suomen tulevista golf-lupauksista, joka 14-vuotiaana valittiin Suomen U15-maajoukkueeseen.

Haluamme Sound Enginessä tukea Oskarin kansainvälistä urakehitystä ja siksi päätimme lähteä hänen sponsoriksi. Tsekkaa videolta Oskarin komea swingi!

Sound Engine mukana Sustainability Transformation Forum -tapahtumassa


Toukokuun 7. päivänä Amua Consulting Oy järjestää Antilooppin tiloissa (Siltasaari 10) tärkeän vastuullisuustapahtuman, jossa Sound Engine on yhteistyökumppanina. Tapahtumassa pureudutaan vastuullisuuden vaatimaan liiketoiminnan muutokseen – jotta suomalaiset yritykset voisivat olla vastuullisuuden edelläkävijöitä.

Vastuullisuusteemasta puhumassa on asiantuntijoita mm. Metsolta, Konecranesilta, SOK:lta ja Fortumilta: Reetta Rajala, Piia Karhu, Minna Aila, Heini Dahlström, Domenico Dargenio, Janne Taalas, Artem Mazur ja Erkki Salo.

Tapahtuman hyväntekeväisyyskumppaneita ovat CMI — Martti Ahtisaari Peace Foundation, John Nurmisen Säätiö ja Kids of Ukraine.

Osallistumalla tähän tapahtumaan lahjoitat rauhalle, sodan traumatisoimille lapsille ja Itämerelle. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja ja ilmoittaumiset

Sound Enginelle Suomen ensimmäiset MAC One -heittimet!


Uusi MARTIN MAC One -liikkuva valonheitin on pieni mutta pippurinen tulokas! Sound Enginen valokalusto kasvaa nyt 32:lla, vain 4 kiloa painavalla, MAC One:lla.

Lampun pieni koko ja erilaiset kiinnitysratkaisut mahdollistavat innovatiivisen valosuunnittelun niin pienemmissä iltajuhlissa kuin isommillakin lavoilla. Vaikuttavat 2500 lumenia valotehoa, Fresnel-linssi, 4-27-asteen moottoroitu kiila sekä tehokas 120W RGBL (Red, Green, Blue, Lime) LED-moottori takaavat sen, että tämä laiteuutuus jättää lähtemättömän vaikutuksen. Kapealla kiilalla pieni heitin pääsee uskomattomaan 375 000 candelan valotehoon. MAC Onea voidaan käyttää DMX-, Art-Net-, sACN- ja Martin P3 -ohjausjärjestelmillä, mikä mahdollistaa saumattoman integraation kaikkien valojärjestelmien kanssa.

Lisävarusteena Mac Onen mukana kulkee ripustuskehto, jonka ansiosta lampun asentaminen erilaisiin symmetrisiin muotoihin on helppoa ja mittanauhan voi jättää työkalupakkiin.

Olitpa sitten valosuunnittelija, vuokrafirma, bändi tai tapahtumajärjestäjä, MAC One on vastaus suuren lookin luomiseen monella pienellä valaisimella tai kompaktin valaisimen käyttämiseen ahtaissa tiloissa. Ylitä odotukset, vahvista luovaa ilmaisuasi ja mullista lava MAC Onella.

Katso esittelyvideo!
Lisää dataa tuotteesta löytyy täältä.
Laitteen tekniset tiedot tuolta.

Tiedustelut:
Jukka Kurkela, 040 506 0775, jukka.kurkela@soundengine.fi 

Denis Pohjansalo Sound Enginen tiimiin


Projektijohdon ja tuotannon osaamisemme vahvistuu, kun Denis Pohjansalo tuo tapahtumatuotannon ja -suunnittelun kokemuksensa tiimiimme.

Denis Pohjansalolla on pitkä kokemus erilaisten tapahtumien ja tuotantojen parissa. Hän on kehittynyt tapahtumien tuottamisessa oman vahvan tekemisen kautta. Kokemusta on kertynyt niin markkinoinnista, viestinnästä, organisoimisesta, projektijohtamisesta kuin tapahtumien käytännön rakentamisesta. Denis on vastannut esim. Hallmark clubin brändistä ja tapahtumista sekä ollut mukana monissa elektronisen tanssimusiikin tapahtumissa, joita ovat olleet mm. Pasifique – Vesipuisto Serenassa sekä DJ Orkidean albuminjulkaisutilaisuus. Denis esiintyy myös itse DJ:nä säännöllisesti artistinimellä D.N.A ja julkaisee konemusiikkia.

Denisin vastuulla Sound Enginessä on tapahtumatekniikan tuotanto, ja hän näkyy jatkossa tapahtumissa aktiivisena toimijana useimpien asiakkaidemme suuntaan

Uusia LumiWash-heittimiä kalustoon


Sound Enginen valopuolen kalusto on saanut lisäystä, kun vuokrakalustoon saatiin 120 kpl Show Light LumiWash 12 -led-heittimiä. Erittäin valotehokkaat heittimet soveltuvat IP65-luokituksen mukaan sekä sisä- että ulkokäyttöön.

Kysy lisää tuotteista Erkki Castrénilta 040 507 3227.

Valokalustomme päivittyi uusilla Mac Encore -heittimillä


Engine Studiomme valokalusto lisääntyi syksyllä 2021, kun hankimme lisää Martin MAC Encore heittimiä. Lue lisää laitteista täällä.

Herkko Tarvainen: our new Head of Warehouse


Muutaman vuoden tauon jälkeen Herkko Tarvainen on palannut Sound Engineen. Head of Warehousena Herkko ottaa nyt vastuulleen yhtiön varaston ja logistiikan hoitamisen ja organisoimisen.

Jussi Kylliäinen tuo osaamisensa Sound Engineen


Sound Engine sai lokakuussa hyvän vahvistuksen myyntiin ja projektijohtoon, kun pitkän linjan tapahtuma-alan ammattilainen, Jussi Kylliäinen, liittyi Enginen porukkaan.

Ennen Sound Engineen tuloaan Jussi teki lyhyen pestin Rakkautta &Anarkiaa -elokuvafestivaalin myynnissä ja markkinoinnissa. Sitä ennen hän toimi pitkään Broadway Finlandin myyjänä ja asiakasvastaavana, joten tapahtuma-alan kiemurat ovat ennestään erittäin tuttuja. Jussilla on lisäksi vankka mainostoimistotausta mainonnan ja B2B-markkinoinnin suunnittelijana, josta on varmasti hyötyä pienen, mutta pippurisen yrityksemme kasvun rakentamisessa.

Kati Raanti mukaan Sound Enginen tiimiin


Kati Raanti aloitti elokuussa 2021 työt Sound Enginen toimistossa Office Managerina. Kati huolehtii yleisesti toimiston toimivuudesta, taloushallinnosta sekä lämpiötyöskentelystä studiokeikkojen aikana.

Engine Studio virittäytyy aktiiviseen syyskauteen


Helteinen kesäkään ei pysäyttänyt Sound Enginen virtuaalitapahtumastudio Engine Studion kehittymistä.

Olemme varautuneet aktiiviseen tulevaan kauteen ja päivittäneet jälleen studiomme tiloja ja tekniikkaa muun muassa seuraavilla tavoilla:

  • Hybriditapahtumat: olemme muuttaneet ja laajentaneet studiotiloja niin, että pystymme nyt ottamaan myös yleisöä koronaturvallisesti, rajoitusten puitteissa, mukaan tapahtumiin
  • Yleiset tilat: sosiaalitilat ja kulkuväylät ovat nyt entistä tilavampia ja valoisempia
  • Ilmanvaihto: studion huoneilmaa parantamaan olemme tilanneet Naava-viherseiniä sekä viruksia ja bakteereja huoneilmasta poistavia Genano-puhdistimia
  • Parkkipaikat: Engine Studiolle on nyt varattu entistä enemmän maksuttomia ja selkeästi merkittyjä parkkipaikkoja
  • Kuvatekniikka: olemme tehostaneet kuvaussuuntia ja hankkineet viisi uutta kameraa. Nyt isompia tuotantoja voidaan tehdä jopa 12 kameralla.

Tervetuloa toteuttamaan elämyksellisiä virtuaali- ja hybriditapahtumia Engine Studioon!

Ota yhteyttä:

Erkki Castrén, 040 507 3227, erkki.castren@soundengine.fi
Jukka Kurkela, 040 506 0775, jukka.kurkela@soundengine.fi

Engine Studio laajentui yhdeksi Suomen suurimmista virtuaalitapahtumastudioista


Sound Enginen Helsingin Oulunkylässä sijaitseva Engine Studio uudistui ja laajeni tammikuussa 2021 ja se kuuluu nyt Suomen suurimpiin virtuaalitapahtumastudioihin.

Engine Studion suurempia virtuaalitapahtumatiloja on nyt kaksi, joissa voi toteuttaa erilaisia tapahtumia joko samaan aikaan tai siten, että pienempi studiotila toimii isomman lämpiönä. Pienempi Engine Studio III on rakenteilla ja aloittaa toimintansa myöhemmin vuonna 2021.

Sound Enginen tiimi vahvistui kahdella ammattilaisella


Tapahtuma-ammattilainen Jatta Salminen (kuvassa oikealla) on aloittanut Sound Enginellä tuottajana ja projektipäällikkönä. Jatta vaikutti ennen Sound Engineä Alma Talentissa, jossa hän toimi tapahtumavastaavana huolehtien Alma Talentin päättäjätapahtumien tuotannoista. Jatalle on kertynyt kokemusta myös virtuaalitapahtumista, jotka ovat Sound Enginen liiketoiminnan ytimessä tällä hetkellä.

 

Elina Sallinen on aloittanut Sound Enginen toimistopäällikkönä ja vastaa toimiston ja taloushallinnon sujuvuudesta. Ennen Sound Engineen siirtymistä Elina on toiminut vastaavissa yrityshallinnon tehtävissä eri toimialoilla sekä julkisella että yksityisellä puolella.

Siirrä tapahtumasi nettiin Sound Enginen striimauspalvelulla


Sound Engine on striimaus- ja webcast-palveluiden ammattilainen, joka auttaa sinua tavoittamaan henkilöstösi, sidosryhmäsi ja asiakkaasi livelähetyksen avulla. Olipa kyseessä yhtiökokous, osavuosikatsaus, koulutus, henkilöstöpäivä, seminaari tai jopa konsertti, se voidaan järjestää tehokkaasti netissä.

Webinaari, virtuaalitapahtuma, nettilähetys, online-kokous… Olipa digitaalisen tapahtuman muoto tai nimi mikä tahansa, se pystytään toteuttamaan moderneilla välineillä tehokkaasti  ja vastuullisesti. Tarvitaan vain toimiva nettiyhteys ja Sound Engine hoitaa lopun puolestasi.

Kuten reaalimaailman tapahtumissa, myös virtuaalitapahtumissa osallistujien läsnäolo ja vuorovaikutus ovat tärkeitä ja ne mahdollistavat lähetyksen aikaisen dialogin. Tapahtumissa viestitään reaaliaikaisesti kun osallistujat pystyvät livenä kommentoimaan käsiteltäviä aiheita ja voivat vaikuttaa tapahtumien kulkuun.

Sound Engine on toteuttanut kaiken kokoisia tapahtuma verkossa jo yli 10 vuoden ajan. Olipa kyseessä muutamien henkilöiden tai useamman tuhannen henkilön tavoittaminen verkkolähetyksellä, toteutamme sen luotettavasti ja kustannustehokkaasti.

Lue referensseistämme miten toteutimme Trainers’ Houselle live-TV-studion.

Lisätiedot:

Olli Peuhu
Sales and Project Manager
+358 40 072 6186
olli.peuhu@soundengine.fi

Erkki Castrén
Founder, Sales
040 507 3227
erkki.castren@soundengine.fi

Jukka Kurkela
Technical Director, Sales
040 506 0775
jukka.kurkela@soundengine.fi

Webcast-palvelut mahdollistavat etätapahtuman


Kohtaaminen ja verkostoituminen ovat erittäin tärkeä osa yritystapahtumia. Mikäli tapahtuman järjestämiseen tarvitaan face to face kohtaamisen sijaan vaihtoehtoista toteutustapaa, tarjoamme interaktiivisen ratkaisun etätapahtuman toteuttamiseen.

Yksi vaihtoehto toteuttaa tilaisuus on lähettää tapahtuma suorana internetin välityksellä osallistujille.

Oma lähetysstudio toimitiloihin

Tapahtuma voidaan toteuttaa studiomuotoisena kaikkialle, jossa on toimiva internetyhteys ja jakaa yleisölle webcast-lähetyksenä eri sidosryhmille. Interaktiivisuus on tätä päivää ja chat-ominaisuudella saadaan tapahtuman vuorovaikutus kahdensuuntaiseksi. Julkaisualustana striimaukselle voidaan käyttää mm. Vimeo, YouTube tai jopa Facebook. Toteutimme joulukuussa webcasting studion Trainers´ Housen tiloihin. Lisätietoja toteutuksesta täältä.

 

Lisätiedot:

Jukka Kurkela
Technicial Director, Sales
jukka.kurkela@soundengine.fi
+358 40 506 0775

 

Avainsanat: Striimaus, Stream, Webinaari, Streaming service, Webinar

Tuhti soundi ja korkeatasoinen äänentoisto pienessä paketissa! 


Sound Engine hankki vuokrakalustoonsa kaksi uutta D&B B8 subwooferia, jotka yhdessä C24, E5 tai E8 kaiuttimien kanssa takaavat festaritasoisen äänentoiston myös pienissä tiloissa.

Samalla kalustomme täydentyi kahdella D&B Y10P kaiuttimella. Nyt kalustostamme löytyy näitä yhteensä 4 kpl.

D&B B8 subwoofer on erittäin kompakti kannettava bassokaiutin joka sujahtaa näppärästi matalankin lavan alle. Nämä vain 18 kiloiset kaunokaiset ovat toivottu lisä jo kattavaan äänentoistojärjestelmälaitteiden varastoomme.

Lisätietoja ja vuokrasaatavuuksia voit tiedustella Jukka Kurkelalta: jukka.kurkela@soundengine.fi

Jesse – positiivinen pulmien ratkoja liittyy joukkoomme!


Yli kymmenen vuoden ajan freelancerina Sound Enginen tuotannoissa toiminut Jesse aloitti elokuussa tiimimme vakituisena jäsenenä. Hän tuo mukanaan monipuolista osaamista, hyvää näkemystä ja reipasta meininkiä päivittäiseen toimintaamme.

Jesse on viime vuodet viettänyt opiskellen ja töitä tehden. Hänellä on myös rytmiä veressä ja Jesse tykkää lukea faktapohjaisia teoksia! Jesse on tekijämiehiä – työkavereiden sanoin ratkaisukeskeinen ja tuo positiivista energiaa porukkaan.

Jesse Koskivuori
AV Technician
jesse.koskivuori@soundengine.fi
+358 40 778 9568

Myyntitiimiin uusi vahvistus!


Myyntitiimimme vahvistuu, kun yrittäjätaustainen tapahtuma- ja musiikkialan kokenut tekijä Olli liittyi elokuun alusta joukkoomme. Aikaisemmin Olli on toiminut muun muassa useiden yritystapahtumien tuottajana ja ohjelmasuunnittelijana sekä konserttien järjestäjänä ja artistimanagerina.

Olli viimeistelee parhaillaan Haaga-Heliassa liiketalouden opintoja ja tehostaa työpanoksellaan Sound Enginen myyntiä ja uusasiakashankintaa. Olli on myös ammattitaitoinen muusikko ja basisti.

Olli soittaa sinulle lähiaikoina tai jos haluat säästää häneltä vaivan niin voit soittaa myös hänelle!

Olli Peuhu
Sales and Project Manager
olli.peuhu@soundengine.fi
+358 400 726 186

Lisää täydennystä varastoon!


Lamppuroikat, nuo tunnelmanluojien kruunaamattomat kuningattaret, tuovat takuuvarmaa fiilistä loppukesään sekä talveen!

Varastomme sai täydennystä lamppuroikkiin. Sitä on vuokrattavissa nyt yhteensä 500m verran. Lamppuroikissa kannat ovat 0,5-1 m välein.

Lisätiedot Jukka Kurkelalta

Cinema transparent valkokangas!


Nyt vuokrattavissa on myös Harknessin erittäin laadukas transparent Cinema valkokangas kooltaan 11 x 4,6 metriä ja se soveltuu erinomaisesti myös ulkokäyttöön!

Valkokangas on monikäyttöinen ja mukautuu erilaisiin käyttötarkoituksiin, yleensä käytettäväksi hämärissä olosuhteissa. Erinomainen loppukesän ulkoilmatapahtumissa!

Joustava PVC-pohjainen materiaali tarjoaa laajat katselukulmat, suuren kontrastin, kirkkaat kuvat ja erinomaisen värilämpötilan.

Lisätietoja Erkki Castrénilta tai engine@soundengine.fi

Syksyä jo ilmassa – hankimme jälleen uusia tuotteita vuokrauskäyttöön!


Täydensimme varastoamme jo loistaviksi todetuilla valonheittimillä ja hankimme lisää 12 kpl Martin MAC Aura XB Wash moving head heittimiä, nyt näitä löytyy hyllystämme yhteensä 44 kpl.

Lisätietoja saat laitteista tai varaustilanteista Jukka Kurkelalta tai lähettämällä viestiä engine(@)soundengine.fi

Lisätietoja valmistajan sivuilta Martin MAC Aura XB heittimistä 

Saatavilla nyt vuokrauskäyttöön d&b E5 kaiuttimia!


Pieni on kaunista!

Sound Engine täydensi kaiutinvarastoaan kompakteilla laitteilla. Pienen kokonsa myötä E5 kaiuttimet soveltuvat erityisen hyvin esimerkiksi toimistoihin tai pienempiin tilaisuuksiin. Soundi taattua d&b laatua!

E5 on kevyt passiivinen 2-tiekaiutin joka on tarkoitettu puhe- ja musiikkikäyttöön. Sitä voidaan käyttää erillisenä tai yhdessä E-sarjan subwoofereilla vahvistettuna. Kaiutin soveltuu myös ulkokäyttöön.

Tutustu tarkemmin: https://www.dbaudio.com/global/en/products/series/e-series/e5/

Sound Engine Sabatonin kiertueelle


Yksi maailman suurimmista metalliyhtyeistä, Sabaton, aloittaa pian The Great Tour -maailmankiertueensa, johon kuuluu mm. pääesiintyjäpaikat Wacken Open Air ja Bloodstock -festivaaleilla. Sound Engine on mukana Sabatonin kiertueella toteuttamassa yhtyeen sotatantereeksi muutettavaa lavakokonaisuutta.

Fyysisten teatraalisten lavaelementtien lisäksi bändi hyödyntää Sound Enginen Panasonic PT-RQ22K (4K, 20 000 lumenia) -laserprojektoreita, jonne sisällön tuottaa Sound Enginen Head of Video Sami Rautio, joka on toiminut yhtyeen suunnittelija-ohjelmoijana vuodesta 2016. Monitoripuolen äänentoistossa Sabaton luottaa Sound Enginen Yamaha PM7 Rivage -mikseriin sekä RPio622 i/o -järjestelmään.

Lue aiheesta lisää englanninkielisestä uutisestamme.

 

Martin MAC Encore


Sound Engine on vahvistanut valopuolen kalustoaan hankkimalla 10 kpl Martin MAC Encore Performance CLD -heittimiä. Encore-heittimet edustavat viimeisintä LED-teknologiaa, joka on korvaamassa perinteiset polttimo-heittimet lähiaikoina.

Erityisesti teatterikäyttöön suunnitellut heittimet on varustettu 6000 Kelvinin ledeillä, elektronisella himmenninohjauksella, monipuolisilla himmennyskäyrillä ja ensiluokkaisella tungsten-emulaatiolla. Tarkka ja nopea zoom-optiikka on varustettu automaattisesti linkittyvällä tarkennuksella ja neliveitsisellä rajauksella. Energiapihiys kuuluu myös luonnollisesti Encore-heittimien ominaisuuksiin.

Encore-heittimet olivat Sound Enginen käytössä ensimmäisen kerran Espoon itsenäisyyspäivän konsertissa.

Lisätietoja Martin Mac Encore CLD -heittimistä.

Studiotecin artikkeli Encore-heittimistä.

Sound Enginelle Panasonicin supertarkkoja 4K-projektoreita


Sound Engine oli Euroopan ensimmäisiä yhtiöitä, joille Panasonic toimitti uusia huipputarkkoja RQ22 4K -laserprojektoreitaan. 20 000 ansilumenin RQ22-projektorin välittämä kuva on ylivoimainen verrattuna perinteisiin Full HD -laitteisiin.

Selkeästi suurin RQ22:n tuoma hyöty on, että se mahdollistaa tapahtumissa yleistyneiden laajakuvapintojen toteuttamisen yhdellä projektorilla kahden sijaan. Esim. 9×3 metrin 3:1-kuvasuhteen kuvapinta voidaan nyt tehdä yhdellä RQ22 4K -laserprojektorilla, kun aikaisemmin tähän tarvittiin vähintään kaksi Full HD -laitetta. Perinteisillä Full HD -projektoreilla myös esillepano oli työläämpää ja softblend-kuvan tarkkuus saattoi kärsiä kesken esityksen mikäli kuvapinta pääsi liikkumaan. RQ22 on myös huomattavasti nopeampi asentaa eli se säästää aikaa ja tarvittavia kuvateknikkoresursseja.

Lisätietoja antaa Head of Video: Sami Rautio: sami.rautio@soundengine.fi.

Lue lisää RQ22 4K -projektoreista Panasonicin sivuilta.

Sound Engine hankkii ensimmäisenä Suomessa Yamaha RIVAGE PM7- mikserin


Yamaha ja Sound Engine ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka puitteissa Sound Engine hankkii käyttöönsä raskaan sarjan Yamaha RIVAGE PM7 -uutuusmikserin – ensimmäisenä tapahtumatekniikkayhtiönä Suomessa.

Sound Enginestä tulee myös Yamahan RIVAGE PM7- ja PM10-miksereiden tuotetuki- ja koulutuskumppani.

”Yamaha valmisti maailman ensimmäisen digitaalisen mikserin jo yli 30 vuotta sitten ja uudet RIVAGE PM10- ja PM7-mikserit jatkavat tätä perinnettä”, kommentoi Yamahan Suomen myyntijohtaja Jari Ukkonen. “Sound Engine on Yamahalle erinomainen PM7- ja PM10-sarjan tuotetuki- ja koulutuskumppani Suomessa, sillä yhtiöllä on entuudestaan vahvaa kokemusta ja osaamista Yamahan tuotteista.”

”Olemme ylpeitä tuodessamme ensimmäisenä YAMAHA RIVAGE PM7 -mikserin Suomen tapahtumamarkkinoille”, kommentoi Sound Enginen omistaja Erkki Castrén. ”Valinta oli meille hyvin luonnollinen, koska meillä on entuudestaan Yamaha-tuoteperheen QL- ja CL-sarjan miksereitä. RIVAGE PM7:n erittäin laadukkaan etuasteen ansiosta mikserin soundi on silkkinen, ja sen monipuoliset ja selkeät ominaisuudet tekevät siitä Yamahalle tyypillisesti hyvin helppokäyttöisen.”

Sound Enginelle RIVAGE PM7 saapuu toukokuun puolivälin maissa, jonka jälkeen laite on myös vuokrattavissa. Tekninen johtaja Jukka Kurkela antaa asiasta lisätietoja.

Lue lisää Rivage PM7 -mikseristä täältä.

Lisätietoja:

Erkki Castrén, Sound Engine, +358 40 507 3227, erkki.castren@soundengine.fi

Jukka Kurkela, Sound Engine, +358 40 506 0775, jukka.kurkela@soundengine.fi

 

Valoa isoille pinnoille Ehrgeiz Chroma 40-RGWB -heittimillä


Viimeisin laiteuutuutemme tuo rutkasti lisäpotkua valokalustoomme. Korkealuokkainen Ehrgeiz CHROMA 40-RGBW on suunniteltu erityisesti laajojen pintojen valaisemiseen ja värjäämiseen. CHROMA 40-RGBW toimii erinomaisesti sisä- ja ulkotiloissa (IP65).

Laitteessa on erittäin voimakas valoteho, jonka tuottaa erikseen vaihdettavat 40 kpl 15W LED-valoa. CHROMA 40-RGBW:n asennus on helppoa ja nopeaa, sillä käytössä on eventCON-kaapeli, joka yhdistää signaali- ja virtasyötön samaan johtoon. Ehrgeiz on maailman ensimmäisiä eventCON-tekniikan hyödyntäjiä.

Viiden erillisen LED-alueen ohjaaminen onnistuu helposti myös langattomasti integroidun LumenRadon DMX -vastaanottimen ansiosta.

Sound Enginen hyllystä löytyy nyt 24 kpl CHROMA 40-RGBW -heitintä, jotka kulkevat keikkapaikalle kätevissä kuuden heittimen kuljetuslaatikoissa.

Lue lisää täältä.

Roe Hybrid 15S efekti-LED-seinä


ROE Hybrid 15S on uutuustuotteemme, ja olemme tiettävästi ensimmäinen tapahtumayhtiö Pohjoismaissa, joilla on nyt tarjota asiakkailleen tätä tuotetta!

Hybrid 15S yhdistää ennennäkemättömällä tavalla videoseinän ja efektivalaisimen. Paneelin koko on 60 × 15 cm, jonka videopinnan pikselitiheys on 15 mm. Lisäksi siihen on integroitu neljä 300 lumenin RGB-ledispottia, joita voidaan ohjata erikseen. Paneeleita voidaan yhdistellä toisiinsa tai ne voi kiinnittää yksittäin esim. trussiin, jolloin vain mielikuvitus rajoittaa niiden käyttöä. Paneeleita on yhteensä 50 kpl eli niistä voi tehdä esim. 10 kpl 300 × 15 cm palkkia esiintymislavan taakse. IP65 -suojaus ja 2800 nitsin valovoima tekee paneeleista toimivan niin ulkona kuin sisälläkin.

Kumpaakin lediseinämallia voidaan yhdistellä eri tavoilla ja rakentaa niistä yksi iso kokonaisuus, johon voidaan tarvittaessa ajaa samaa kuvasisältöä.

Tutustu tarkemmin uutuuksiin: Roe S15

Roe Hybrid S15 video

Sami Rautio ottaa videotekniikan haltuun


Sound Enginen videotekniikasta vastuun ottaa Sami Rautio. Hän tulee suunnittelemaan ja kehittämään video- ja kuvatekniikkaa, konsultoi asiakkaita, sekä operoi tekniikkaa myös keikoilla.

Ääniteknikosta videoteknikoksi

Koska kaiken uuden oppiminen on parasta ikinä, Samin käsi nousi vuosia sitten ensimmäisenä ylös, kun jonkun piti ottaa videotekniikka haltuun. Sami hallitsee hyvin myös ääni- ja valotekniikan, jotka monesti liittyvätkin kuvatekniikan järjestelmiin.

Samilla on vahva tausta niin keikkailevana äänimiehenä, kuin studioteknikkona. Kokemusta on kertynyt myös urakointi- ja maahantuontipuolelta. Järjestelmäsuunnittelu on arkipäivää ja luovat kuvaratkaisut elämän suola.

Vapaa-aikana Sami miksaa bändejä keikoilla ja tämä kitaristi/basisti/huutaja tekee myös musiikkia. Harrastaa äänisuunnittelun, videosuunnittelun ja sävellystyön yhdistelyä etsiessään äärimmäisiä audiovisuaalisia kokemuksia.

Sami Rautio
Head of Video
sami.rautio@soundengine.fi
+358 044 9720 451

Suomi ysi-ysi Espoossa


99. itsenäisyyspäivää juhlitaan Espoossa Metro Areenalla järestettävässä juhlakonsertissa.

Orkesterina soittaa Tapiolan nuoret sinfonikot kapellimestarinaan Erkki Lasonpalo. Solisteina esiintyvät Suvi Teräsniska, Waltteri Torikka ja Essi Luttinen.

Jos et pääse paikalle, niin voit seurata konsertin nettilähetystä suoraan vaikka kotisohvaltasi.

Sound Engine vastaa konsertin kuvatekniikasta live-yleisölle, sekä kameratuotannosta ja striimauksesta nettiyleisölle.

Monitori- ja pilarikaiuttimia moneen käyttöön


Monitori- ja pilarikaiuttimia moneen käyttöön

Hankimme kaiutinvalikoimaamme täydennystä 12:sta d&b audiotechnik M4 lattiamonitorin ja kahden 24C pilarikaiuttimen verran.

Huippulaadukkaat M4 monitorit ovat raideriystävällisiä ja kelpaavat myös suurimmille tähtiartisteille. Monitoreja voidaan käyttää myös tehokkaina 70° x 50° PA-kaiuttimina maasta nousevalle katsomolle suunnattuna, ripustettuna tai vaikka tolpan nokkaan asennettuna.

Mustat 24C pilarikauiuttimet ovat metrin korkuiset ja vain 12cm leveät ja ne häviävät hienosti lavan reunoille, eivätkä peitä näkymiä yleisöltä. Äänenpainetta näistä lähtee kuitenkin riittävästi niin seminaarien puheisiin, kuin vaikka pienen bändinkin käyttöön. Pienempiin tiloihin E12X subwoofereilla ja enemmän alapään potkua kaipaaviin tilaisuuksiin Y-subeilla vahvistettuna. 24C kaiuttimet saa asennettua tolpan nokkaan tai ne voi vaikka ripustaa trussiin.

Tutustu tarkemmin uutuuksiin: M4 ja 24C.

Sound Engine siirtyy näyttävästi lediseinäaikaan


Haluatko tapahtumaasi näyttäviä, luovia, erimuotoisia kuvapintoja? Kristallinkirkasta kuvapintaa vaikka ympäristö on valoisa? Projektorille ei oikein olisi tilaa?

Uudet ROE-lediseinämme ovat ratkaisu näihin ja moneen muuhunkin!
ROE on suunnitellut tuotteensa erityisesti rental-yhtiöiden kovaan ja vaativaan käyttöön. Vahvat mekaaniset rakenteet ja nopeat magneettiavusteiset kiinnitysjärjestelmät takaavat onnistuneet keikat kerta toisensa jälkeen. Monipuolinen ja luovia ratkaisuja tukeva Evision-ohjaus mahdollistaa mielikuvituksellisimmatkin näyttämökuvat nopeasti ja tarkasti.

Virkistystaajuus, väriavaruus, himmennettävyys ja katselukulmat soveltuvat vaativienkin live-tapahtumien ja TV-tuotantojen tarpeisiin. Jos tilaamamme määrät eivät riitä niin saamme lisää yhteensopiviksi kalibroituja moduuleita yhteistyökumppaneilta Euroopasta.

ROE Black Pearl -lediseinä on tarkoitettu esityskäyttöön ja sen 3,9 mm:n pikselitiheys tekee kuvasta terävän ja toimivan jo muutaman metrin katseluetäisyydellä. Black Pearl rakentuu 50 × 50 cm-moduuleista, joita yhdistelemällä voidaan luoda erikokoisia ja -muotoisia kuvapintoja. Moduuleita on meille tulossa yhteensä 30 m², joilla saadaan tehtyä Full HD -tarkkuuden kuvapinta. Moduulit voidaan ripustaa, tai rakentaa lattialle tai esiintymislavalle. Kuvapinnasta saadaan haluttaessa kaareva tai kupera ja se voi muodostua myös erillisistä ja eri muotoisista osista, joihin voidaan ajaa kuitenkin yksi iso kuva.

ROE Hybrid 15S on toinen uutuustuotteemme, ja olemme tiettävästi ensimmäinen tapahtumayhtiö Pohjoismaissa, joilla on tarjota asiakkailleen tätä tuotetta! Hybrid 15S yhdistää ennennäkemättömällä tavalla videoseinän ja efektivalaisimen. Paneelin koko on 60 × 15 cm, jonka videopinnan pikselitiheys on 15 mm. Siihen on lisäksi integroitu neljä 300 lumenin RGB-ledispottia, joita voidaan ohjata erikseen. Paneeleita voidaan yhdistellä toisiinsa tai ne voi kiinnittää yksittäin esim. trussiin, jolloin vain mielikuvitus rajoittaa niiden käyttöä. Paneeleita on tulossa yhteensä 50 kpl eli niistä voi tehdä esim. 10 kpl 300 × 15 cm palkkia esiintymislavan taakse. IP65 -suojaus ja 2800 nitsin valovoima tekee paneeleista toimivan niin ulkona kuin sisälläkin.

Kumpaakin lediseinämallia voidaan yhdistellä eri tavoilla ja rakentaa niistä yksi iso kokonaisuus, johon voidaan tarvittaessa ajaa samaa kuvasisältöä.
Olemme erittäin ylpeitä näistä tuoteuutuuksista ja odotamme innolla niiden mahdollistamia luovia ratkaisuja!


Sound Engine

Sound Engine

Huomattavan hyvää tapahtumatuotantoa vuodesta 2003

Sound Engine on monipuolinen tapahtumatekniikan toteuttaja, joka on erikoistunut luoviin toteutuksiin ja laadukkaaseen tekniikkaan. Toteutamme niin fyysiset kuin virtuaalitapahtumat ammattitaidolla ja kokemuksella. Haasta meidät toteuttamaan vaativatkin tarpeesi!

Ammattitaitoinen tiimimme, tuettuna markkinoiden kovimmilla freelancereilla toteuttaa monikameraprojektit, ledinäyttötoteutukset, digitaalisen sisällöntuotannon, näyttävät lavarakenteet, kattavat äänentoistot yritysseminaareissa, sisä- ja ulkoilmatapahtumissa, messuilla. Virtuaali- ja hybriditapahtumat järjestämme joko omassa Engine Studiossamme  tai asiakkaamme tiloissa.

Omaa osaamistamme täydentää laaja yhteistyökumppaniverkosto.

Tasaista kasvua jo 20 vuoden ajan

Sound Enginen tarina alkoi jo kauan ennen yhtiön perustamista. Omistaja ja perustaja Erkki (Eki) Castrén on toiminut monipuolisesti musiikki- ja tapahtumamaailmassa nuoruudestaan lähtien. Rumpujen takaa Eki siirtyi miksaamaan bändejä ja kiinnostus äänentoistoon ja tapahtumatekniikkaan syventyi vuosien varrella – kunnes vuonna 2003 oli aika oman yhtiön perustamiseen.

Nyt jo 20 vuoden ikäinen Sound Engine on kasvanut tasaisesti koko historiansa ajan – tämän kasvun ja kehityksen ovat mahdollistaneet alan parhaat osaajat, joita Sound Enginen riveistä on aina löytynyt. Alkujaan äänentoisto– ja valopalveluita tarjonneesta pienestä yrityksestä on kasvanut moderni, monipuolinen ja laatuun satsaava tapahtumatekniikkatalo, jonka ammattitaitoinen henkilökunta ja jatkuvasti päivitettävä kalusto varmistavat tapahtuman kuin tapahtuman onnistumisen.


Referenssit

Onninen Hockey -suurtapahtuma Tampereella


Sound Engine sai kunnian olla mukana toteuttamassa yhtä suurimmista yritystapahtumista jääkiekon MM-kisojen aikaan toukokuussa 2023.

Näyttävä Helsingin Yliopiston vuosijuhla


Helsingin Yliopiston vuosipäiväjuhlaa (#383) vietettiin 27.3.2023. Sound Engine sai kunnian olla suunnittelemassa ja toteuttamassa kokonaisuutta.

Sound Engine Miss Helsinki -finaalissa


Miss Helsinki New Eran finaali järjestettiin 26.10.2022 Helsingin Valkoisessa Salissa ja Sound Engine oli mukana.

Sound Engine Mothersforpeace ry:n rauhankulkuetapahtumassa


Mothersforpeace ry järjesti lauantaina 3.9. Helsingin keskustassa rauhankulkueen ja Sound Engine oli jälleen mukana.

Suomen johtava HR-tapahtuma HRx hybridinä


Sound Engine toimitti äänentoisto-, kuva- ja valotekniikan HRx-tapahtumaan maaliskuussa 2022.

AVU Events toteutti SLC:n 75v-juhlat Engine Studiossa


Joulukuussa 2021 SLC juhli 75-vuotista historiaansa Avu Eventsin hybriditapahtumassa Engine Studiossa.

Captain’s Ball -gaala järjestettiin hybriditapahtumana


Jalkapallokauden päättävä Captain’s Ball -gaala järjestettiin tänä vuonna hybriditapahtumana ja Sound Engine oli mukana.

Sound Engine mukana Ring Night 3 -tapahtumassa


Ring Night 3 -ulkoilmatapahtumassa oteltiin potkunyrkkeilun maailmanmestaruudesta.

Sound Engine Festival Norpas -tapahtumassa


Elokuussa 2021 Taalintehtaalla järjestettiin vuosittainen Festival Norpas. Sound Engine huolehti tapahtuman ulkoilmalavan tekniikasta.

SKAL ry:n liittokokous Engine Studiolla


Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n etäliittokokous järjestettiin Engine Studiolla kesäkuussa 2021.

Arctic Blue OAT lanseerattiin Engine Studiolla


Arctic Blue OAT, maailman ensimmäinen täysin maidoton ja vegaaninen ginikauralikööri lanseerattiin virtuaalitapahtumassa Engine Studiolta.

Videotuotanto: Tarvonsillan avajaiset Espoossa


Läntinen Tarvonsilta avattiin marraskuun 2020 alussa ja Sound Engine oli mukana avajaisissa.

Videotuotanto: Gumbölen Kalatien avajaiset


Syksyllä 2020 valmistuneesta Espoon Gumbölen Kalatiestä toteutettiin näyttävä video, jonka Sound Engine tuotti.

Suomen arvostetuimmat brändit julkistettiin Engine Studiolta


Taloustutkimuksen ja M&M -lehden yhteistyössä toteuttaman Brändien arvostus -tutkimuksen tulokset julkistettiin 20.8.2020 Engine Studiolta.

YTK-yhdistys ry:n Uuden äärellä -webinaari -2020


YTK-yhdistys järjesti 14.5. 2020 yhdessä juontaja Anna Perhon kanssa Uuden äärellä -live-webinaarin Engine Studiolla.

Espoon Keikkoja kotisohville -striimikeikkasarja – 2020


Espoon kaupungin nuorisopalvelut tuotti toukokuussa 2020 nuorille suunnatun Keikkoja kotisohvalle -konserttisarjan, joka striimattiin suorana Nuori…

Studeon brändiuudistettu messuosasto


Sound Engine oli toteuttamassa Studeon messuosastotuotantoa opetusalan ammattilaisille suunnatuilla Educa 2020 -messuilla Helsingin Messukeskuksessa…

Hyvää Rotan Vuotta!


Kiinalaista uutta vuotta on juhlittu Helsingin kaupungissa jo 14 vuoden ajan ja 24.1.2020 ensimmäistä kertaa tapahtumapaikkana oli Helsingin uuden…

Asianajajapäivän paluu Kalastajatorpalle


Suomen suurin vuosittainen oikeusalan tapahtuma Asianajajapäivä toteutettiin jälleen jo perinteeksi muodostuneessa tapahtumapaikassa…

Valopuisto – Espoon Uusivuosi 2020


Sound Engine vastasi Espoon Kirkkopuiston tapahtuman aluesuunnittelusta, projisointitekniikasta, aluevalaistuksesta sekä äänitekniikasta.

TV-studiolähetys Trainers’ Houselle


Sound Engine toteutti Trainers’ Housen pääkonttorin tiloihin TV-studiototeutuksen sekä koko päivän kestävän Mojo Tomorrow -livelähetyksen joulukuussa…

Asianajajaliitto 100 vuotta: Asianajajapäivä 2019


Suomen Asianajajaliiton 100 vuotisjuhlan Asianajajapäivä sai näyttävät puitteet.

Uusi vuosi Espoossa 2019


Espoon kaupunki otti näyttävästi vastaan uuden vuoden 2019 ja Sound Engine oli mukana teknisenä kumppanina.

Espoon itsenäisyyspäivän konsertti 2018


Sound Engine toimi teknisenä yhteistyökumppanina Espoon itsenäisyyspäivän näyttävässä konsertissa Espoo Metro Areenalla. Konsertti oli samalla d&b:n…

Hamina Tattoo 2018


Sound Engine oli kolmatta kertaa mukana Hamina Tattoon teknisenä suunnittelijana ja toteuttajana.

Nuori Espoo Live 2018


Espoon kaupungin nuorisopalveluiden järjestämä Nuori Espoo Live 2018 -tapahtuma toi tänäkin vuonna festaritunnelmaa Leppävaaraan. Sound Engine oli…

Asianajajapäivä 2018 Kalastajatorpalla


Asianajajaliitto järjesti 12.1.2018 Asianajajapäivä-tapahtuman nyt jo 50. kertaa. Sound Engine sai kunnian olla mukana teknisenä kumppanina.

Valotaidetta Raaseporin linnalla – 2017


Sound Enginen tiimi vastasi tapahtuman video- ja äänitekniikan suunnittelusta ja toteutuksesta.

Taiteiden Yöt


Sound Engine on ollut mukana toteuttamassa Helsingin Taiteiden yön tapahtumia nyt kahtena vuotena. Vuoden 2015 Taiteiden yön huipentuma oli monien…

Suomi 100 luistelee -tapahtuma – 2017


Osana Suomi 100 -juhlavuotta Espoon kaupunki järjesti tammikuussa 2017 luisteluaiheisen tapahtuman Tapiolassa.

Messuosasto Megaflexille Tukholmassa


Sound Enginen toimialue ei rajoitu ainoastaan kotimaahan. Suomalainen turvallisuusalan toimija Megaflex osallistui Pohjoismaiden suurimpaan…

Yksityistilaisuus: näyttävät syntymäpäiväjuhlat


Sound Engine ei palvele ainoastaan yritysasiakkaita. Tammikuussa 2017 järjestimme läheisen yhteistyökumppanimme Elina Koivumäen syntymäpäiväjuhlat…

Hamina Tattoo ja Robin – 2016


Sotilasmusiikkifestivaali Hamina Tattoo on ollut Sound Enginen asiakas jo vuosien ajan. Kansainvälinen Hamina Tattoo on vuodesta 1990 järjestetty…

School Action Day – 2016


Vuoden 2016 Euroopan urheiluviikon Suomen päätapahtuma School Action Day kokosi Espoon Leppävaaran urheilupuistoon syyskuussa yli 8000 koululaista,…

Espoon Itsenäisyyspäivän konsertti – 2016


Sound Engine on saanut kunnian olla Espoon kaupungin tapahtumatekniikkatoimittaja jo useamman vuoden ajan.

Taalerin Kotimaamme Ompi Suomi -seminaari – 2016


Taaleri Oyj on yksi Sound Enginen pitkäaikaisista asiakkaista. Olemme toteuttaneet Taalerille useita tapahtumia läheisessä yhteistyössä Tapaus Oy:n…

Club BRP 2018 – LYNX 2018 -malliston lanseeraus Rovaniemellä


Sound Enginen toiminta ei rajoitu ainoastaan pääkaupunkiseudulle. Tiimimme toteutti Welldone L.R:lle Lynx-moottorikelkkojen lanseeraustapahtuman…

Onninen Ski 2017


Onninen Oy on yksi Sound Enginen pitkäaikaisimmista asiakkaista. Olemme tuottaneet Onniselle monenlaisia toteutuksia Suomessa ja ulkomailla, ja…